British Airways и Lufthansa станаха първите две авиокомпании в света,

...
British Airways и Lufthansa станаха първите две авиокомпании в света,
Коментари Харесай

British Airways и Lufthansa взеха сертификат за COVID-безопасност |

British Airways и Lufthansa станаха първите две самолетни компании в света, получили рейтинг за Covid-19 сигурност.

Skytrax, която прави оценка самолетните компании и летищата по целия свят съгласно строги критерии, в този момент вкара нов аршин - Covid-19 Airline Safety Ratings, който проучва политиките на превозвачите, когато става въпрос за прекъсване на разпространяването на пандемията от ковид.

И двете самолетни компании получиха оценка четири от вероятни пет звезди.

Те са оценени по отношение на успеваемостта и последователността на въведените от тях ограничения за хигиена и сигурност и евентуалния риск за пасажерите в околната среда на летището и на борда.

Рейтингът на BA е образуван на база интервенциите на терминал пети терминал на летище " Хийтроу ", а Lufthansa е оценена за полетите от терминал 1 на летище Франкфурт.

За да реализира четири звезди, дадена самолетна компания би трябвало да реализира висок стандарт на непорочност на борда на самолетите си, употребявайки техники като ултравиолетово саниране и дезинфектанти.

Кетърингът на борда също би трябвало да бъде приспособен, с минимум контакти и усъвършенствани ограничения за сигурност на храните.

В зоните на летището, обслужвани от самолетната компания, се прави оценка и използването на безконтактна технология и обществена отдалеченост при чекиране, качване и при идване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР