Британците винаги са успявали да изкарват на пазара агресивни и

...
Британците винаги са успявали да изкарват на пазара агресивни и
Коментари Харесай

Най-скъпо продадената британска кола

Британците постоянно са успявали да изкарват на пазара нападателни и в същото време стилни коли. Изглежда, че в днешно време това бива оценено от ден на ден и повече. Само ден откакто „ американизираният “ McLaren F1 се трансформира в най-скъпо продадената кола от Острова, този Aston Martin DBR1, създаден през 1956-а го изпревари и зае челна позиция.



Въпросният McLaren F1 беше продаден за 15,6 милиона $ на аукцион в Пебъл Бийч. За да може толкоз скоро друга кола да го измести от позицията на най-скъпо продаден английски автомобил в миналото, тя би трябвало да бъде доста специфична.



В реалност това е тъкмо по този начин. Този Aston Martin е първият от петте създадени DBR1. През 1959 година е спечелил 1000-километровото съревнование на Нюрбургринг. Със спортната кола са се състезавали митове като Сър Стърлинг Мос, Карол Шелби и Джак Брабам.

През уикенда тя беше продадена за главозамайващите 22,5 милиона $ на аукцион в Пебъл Бийч. В цената е включен истинският, както и съвременен мотор, с който е оборудван автомобила, с цел да може да взе участие на надпреварата на Goodwood Revival.



Сър Стърлинг Мос е определил DBR1 за най-значимият Aston Martin в миналото. Той кара точно този модел през 2013 година в Нюрбургринг на честването на стогодишнината от основаването на английския автоконцерн.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР