Британците трябва да очакват в бъдеще да бъдат ваксинирани отново

...
Британците трябва да очакват в бъдеще да бъдат ваксинирани отново
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Свиквайте с идеята за повторна ваксинация срещу COVID

Британците би трябвало да чакат в бъдеще да бъдат имунизирани още веднъж против ковид, с цел да може да се реагира на разновидностите на вируса. Това съобщи през днешния ден английския министър председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Докато по целия свят текат имунизационни акции против COVID-19, учените изследват разновидности за възстановяване на имунизациите, с цел да ги създадат по-ефективни против новите разновидности на вируса, някои от които наподобява се популяризират по-бързо.

Най-големи опасения измежду учените и здравните специалисти провокират по този начин наречените английски, южноафрикански и бразилски разновидности на вируса.

 „ Мисля, че ще би трябвало да свикнем с концепцията за имунизиране и наново имунизиране през есента, до момента в който се сблъскваме с тези нови разновидности “, сподели Джонсън пред английския парламент.

По-рано тази седмица здравният министър Мат Ханконг съобщи, че Англия е решила да купи още 50 млн. дози ваксини особено за новите разновидности на COVID-19.

Ръководителят на групата за проучване на имунизациите към Оксфордския университет означи във вторник, че към момента не е ясно дали светът има потребност от нов набор от ваксини, с цел да се пребори с другите разновидности на ковид, само че учените към този момент създават такива и няма учредения за терзания.

Според предварителни данни от проучване в Южна Африка, създадената от Оксфордския университет и AstraZeneca ваксина наподобява обезпечава единствено лимитирана отбрана против леките и междинни форми на южноафриканския вид на COVID-19.

Англия към този момент е сложила първа доза от разнообразни ваксини на над 12,6 милиона души и е на път да извърши поставената цел да ваксинира доникъде на този месец всички представители на най-уязвимите групи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР