Британците ще трябва да плащат след Брекзит по седем евро,

...
Британците ще трябва да плащат след Брекзит по седем евро,
Коментари Харесай

Британците ще трябва да плащат по 7 евро за безвизово пътуване в ЕС след Брекзит

Британците ще би трябвало да заплащат след Брекзит по седем евро, с цел да получат 3-годишно позволение да пътуват в Европейския съюз, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз е развой на подготовка на нова система за безвизово пътешестване, която би трябвало да е подготвена до 2021 година Целта й е увеличение на сигурността. Европейската комисия предложи Англия да бъде освободена от визи, в случай че страните реализиран съглашение за Брекзит преди напускането на Обединеното кралство на 29 март 2019 година

Новата система на Европейски Съюз, която се създава, е сходна на системата, употребена от Съединени американски щати, и ще се ползва по отношение на страни отвън блока, чиито жители могат да пътуват в Европа безвизово. В момента броят на тези страни е 61. Системата ще стартира да се ползва за Обединеното кралство след края на преходния интервал след Брекзит. Засега се планува този временен интервал да завърши в края на 2020 година, макар че може да бъде и продължен. Таксата от 7 евро няма да се заплаща от пътуващи лица под 18 и над 70 години.

Мярката ще важи и за страни, асоциирани с европейската зона за свободно пътешестване. Това значи, че британците ще би трябвало да заплащат, с цел да пътуват до Норвегия, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн, защото те са част от по този начин наречената Шенгенска зона, макар че са отвън Европейски Съюз. Новата система няма да важи за страни, които не са в Шенген, като Ирландия.

Ако Англия напусне блока без съглашение, британците ще би трябвало да аплайват за визи, с цел да пътуват в Европейски Съюз, сподели през днешния ден говорителка на Еврокомисията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР