Британците ще се сблъскат с по-високи цени за стоки от

...
Британците ще се сблъскат с по-високи цени за стоки от
Коментари Харесай

По-скъпо и без пенсии в чужбина без сделка за Брекзит

Британците ще се сблъскат с по-високи цени за артикули от Европейски Съюз, в случай че английското държавно управление не реализира съглашение за Брекзит. Британските пенсионери, живеещи в страни като Испания, пък ще бъдат сложени пред риск да изгубят достъпа до пенсиите, изплащани в английски банки.

Това се показва в 25 механически документа, показани нощес от английския министър за Брекзит Доминик Рааб, които изясняват по какъв начин фирмите и жителите да се приготвят за възможен неуспех на договарянията, осведоми Блумбърг.

Рааб бе разпитван за вероятността фирмите да бъдат сложени под напън поради засилената администрация, както и за увеличението на потребителските разноски, в това число по заплащания за кредитни карти. Финансовото бъдеще на възрастните британци, открили се в по-евтини и по-топли европейски страни, неведнъж бе включвано с полемиката.

Публикуването на проектите за " най-лошия сюжет " стана обект на развълнуван политически спор през последните седмици.

В изявлението си Рааб уточни, че Англия към момента чака да " реализира мощна договорка от изгода и за двете страни ", само че държавното управление би трябвало да бъде готово при положение на неуспех на договарянията.

Представените документи отразяват цялостния метод на кабинета по опция нищо да не се трансформира директно след излизането от Европейски Съюз през март 2019 година.

Документ от девет страници, отдаден на банките, предизвестява, че английските компании ще изгубят достъпа си до европейските платежни системи.

Потребителите могат да бъдат изправени пред по-високи цени и по-бавна обработка на еврови преводи. Вероятно ще се вдигнат разноските за картови заплащания сред Обединеното кралство и Европейски Съюз, тъй като към този момент няма да се ползва европейското предписание против спомагателните такси, показва отчетът.
Междувременно хората в Европа, които разчитат на английски банкови услуги, " могат да изгубят опцията за достъп до кредитни и депозитни услуги, както и до застрахователни контракти ".

Над един милион британци, живеещи в Европейски Съюз, могат да изгубят достъпа до английските си банкови сметки, по които получават пенсии и заплати, добавя Ройтерс.

На институцуонално ниво, английските капиталови банки ще имат повече усложнения да продават услуги в Европейски Съюз. Британските тържища пък може би няма да могат да листват европейски компании, осведоми Блумбърг.

Други компании, търгуващи с Европейски Съюз, са призовани да отчетат размера на бизнеса си. Внасяните и изнасяни артикули ще се нуждаят от митнически заявления, а вносителите ще би трябвало да се записват. Тези спомагателни ограничения неизбежно ще вдигнат цените за английските консуматори.

Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок уточни в писмо, че държавното управление ще обезпечи да се поддържат доставки на медикаменти за шест седмици, ако вносът от Европейски Съюз бъде обиден, само че лечебните заведения " не е належащо да вземат ограничения за запасяване с спомагателни медикаменти ".

Британските производители на органични храни пък ще могат да изнасят за Европейски Съюз, единствено в случай че имат документ от орган за надзор на органичните храни, приет и утвърден от Европейски Съюз за работа във Англия, добавя Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР