Британците ще плащат отново за роуминг, когато пътуват в страните

...
Британците ще плащат отново за роуминг, когато пътуват в страните
Коментари Харесай

Британски телекоми подновяват роуминг таксите


Британците ще заплащат още веднъж за роуминг, когато пътуват в страните от Европейски Съюз
(снимка: CC0 Public Domain)

Британският мобилен оператор EE ще постанова роуминг такси на новите клиенти от Обединеното кралство, които желаят да употребяват телефоните си в Европа. Това е едно от следствията на Брекзит.

Всички, които сключат или възобновят своя контракт след 7 юли 2021 година, ще бъдат таксувани с по 2 английски лири дневно, в случай че желаят да употребяват телефоните си в 47 европейски страни. Таксата ще се ползва от януари 2022 година, заяви.

По-рано EE, който е част от BT Group, съобщи, че не възнамерява да вкарва още веднъж роуминг такси за Европа. Сега обаче компанията твърди, че въвеждането на таксите ще „ подкрепи инвестицията в обслужването на клиенти във Англия и водещата английска мрежа ”.
още по тематиката
Това е първият оператор в Обединеното кралство, който вкарва още веднъж, откогато бе подписано комерсиалното съглашение с Европейски Съюз през декември. В сряда бе обявено, че и O2 ще вкара още веднъж такси за роуминг.

От 2017 година насам мобилните мрежи в страните от Европейски Съюз нямат право да таксуват в допълнение клиентите, с цел да употребяват телефоните им в други страни от Европейски Съюз. Има единствено някои ограничавания за така наречен „ почтена приложимост ”, като да вземем за пример това, че човек не може да подписа контракт за мобилен телефон в Румъния и по-късно да го употребява целогодишно в Италия.

Търговската договорка на Обединеното кралство с Европейски Съюз гласи, че и двете страни ще предизвикват операторите да ползват „ транспарантни и рационални цени ” за роуминг, само че не не разрешава таксите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР