Британците са предупредени за нова болест, за която цивилизацията е

...
Британците са предупредени за нова болест, за която цивилизацията е
Коментари Харесай

Болест X: Всичко, което знаем за следващата пандемия, „която може да причини 20 пъти повече смъртни случаи от Covid“

Британците са предизвестени за нова болест, за която цивилизацията е „ неподготвена “ – и има доста по-катастрофален резултат от Covid-19, с 20 пъти повече смъртни случаи.

Шефът на Световната здравна организация (СЗО), Тедрос Адханом Гебрейесус, споделя, че светът не е подготвен за „ Болестта Х “ – термин, основан от организацията на Организация на обединените нации през 2018 година да опише непозната болест, която може да провокира бъдеща пандемия.

„ Болестта X “ се смята повече за опит, в сравнение с за същинска болест, тъй че не знаем какви признаци ще има, какъв брой бързо ще се популяризира или даже какъв вид бацил ще я аргументи. Но специалистите считат, че това може да докара до 20 пъти повече смъртни случаи от пандемията на ковид. Хипотетичното заболяване даже попадна в листата с предпочитани болести на СЗО, дружно с вируси като SARS, Ebola и Zika.

Болестта X беше упомената на тазгодишния Световен стопански конгрес - където международни водачи, топ изпълнителни шефове и авторитетни учени се събират еж...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР