Британците са предупредени, че нова гранична система на ЕС, стартирана

...
Британците са предупредени, че нова гранична система на ЕС, стартирана
Коментари Харесай

Британците предупреждават за потенциален „хаос“, причинен от новия граничен контрол на ЕС за 2024 г.

Британците са предизвестени, че нова гранична система на Европейски Съюз, стартирана през 2024 година, може да значи, че ще се сблъскат с по-дълги опашки на летищата – макар новите контроли, въведени през оферта за „ икономисване на време “.

Системата за влизане/излизане (EES) би трябвало да бъде въведена до есента на 2024 година и ще се ползва за всички жители на страни отвън Европейски Съюз, пътуващи в страни от Европейски Съюз. Цифровият развой ще включва вписване на името на лицето, типа на документа за пътешестване, пръстови отпечатъци и снимани изображения на лицето, както и датата и мястото на влизане и излизане. От жителите на Европейски Съюз няма да се изисква да се подлагат на същата процедура.

Тя ще бъде сходна на граничния надзор в Съединени американски щати, където от лицата, които не са жители, се желае да дават данни като пръстови отпечатъци и изображения на лица.

След Брекзит британците, пътуващи до дестинации в Европейски Съюз, се сблъскват с нови паспортни правила, в това число да се подпечатват в паспорта си както при влизане,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР