Британците са известни със способността си да се шегуват мрачно

...
Британците са известни със способността си да се шегуват мрачно
Коментари Харесай

Британски черен хумор за Brexit

Британците са известни със способността си да се майтапят тъмно в мрачни обстановки - това е по този начин нареченият „ черен комизъм “. Има доста образци за него, в случай че щеш в историята, в случай че щеш в литературата.
Можем даже да кажем, че самоунищожителните смешки, смесени със жлъч, са зародишът на британския комизъм.
Би било неуместно да се мисли, че такова епохално нещо като Брекзит няма да събере великодушна годишна продукция от национален комизъм. Трябва да се означи обаче, че тези, които не желаят да изоставен Европейския съюз, се майтапят доста по-често от тези, които желаят да го изоставен.
Би Би Си Русия събра някои от най-оригиналните образци за черен комизъм, оповестени в обществените мрежи и разменяни сред британците.
Ето и най-интересните от тях:
Съобщение на входа на книжарница:
" Отделът с фантастика за живота след апокалипсиса е изместен в раздела за настоящите събития. "
Обективно видяно, разяснява Би Би Си гореспоменатото – не всичко е толкоз извънредно, и даже Англия да излезе без договорка, мъчно е да си представим, че по опустелите улици на Лондон и Бирмингам скитат орди плъхове, борещи се за място под радиоактивното слънце с пълчища зомбита.
Следващият виц е предопределен за феновете на киното и по-специално за почитателите на английския суперагент 007.
" Сега филмите за Джеймс Бонд ще бъдат по-дълги, тъй като ще би трябвало да бъдат снимани подиуми за това по какъв начин паспортът му подробно се изследва на границите сред екзотични европейски места. "
Следващата смешка пък напряко граничи с просветление за чиста истина.
„ Много брекзитъри споделят:„ Спрете да се оплаквате, това е народна власт! Е, в действителност и демокрацията не постоянно работи. Ако петима души демократично гласоподават, с цел да ти вземат смарт телефона, това е обир “.
Има и някои много по-цинични „ умности “:
" Брекзит е, в случай че се изпишкаш на килим по време на празненство за добре пристигнал, тъй като никой не приказва с теб, а след това започнеш да се оплакваш от миризмата. "
Ето един образец, съвсем описващ актуалната действителност:
„ Брекзит се случва по този начин, като че ли Обединеното кралство се е напило до козирката, а след това инцидентно е премахнало от приятелите си във Facebook Европа “.
Голяма част от шегите разказват враждебността към имигрантите, което се счита за една от аргументите хората да гласоподават за Брекзит.
" Само британците могат да колонизират половината свят, а по-късно да изоставен Европейски Съюз, тъй като не обичат имигрантите. "
Интересно изказване има и от поддръжниците на Европейски Съюз, правещи паралел сред Брекзит и обичаното пиво на британците:
Брекзит е като пакетче чай: оставете го в чашата и то единствено по себе си ще загуби концентрацията си на чай, само че ще стане по-силно като напитка. Извадете го прекомерно рано и чаят сигурно ще бъде по-слаб, а пакетчето ще се трансформира в елементарен отпадък.
Сред поддръжниците на Брекзит има и такива, които се подиграват с аргументите, заради които хората са дали своят вот за оставане в Европейски Съюз:
" Моята тъща живее в Испания. Гласувах за излаз от Европейски Съюз, с цел да не се върне. "
" Бях сърдит на целият този Брекзит и на това, че ще анулират свободата на напредване, а по-късно се сетих, че не съм бил в отпуска от 2012 година и нямам никакви пари, тъй че по-лошо по този начин или другояче няма да стане “.
Основният проблем към момента е, както се оказва от горепосочените образци, че страната, както и преди, остава разграничена на практика на половина за трите години, които са минали от референдума, а мненията през това време не са се трансформирали прекалено много.
Какво друго остава, с изключение на да се майтапим?!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР