Британците са изправени пред наборна военна служба, ако влезем във

...
Британците са изправени пред наборна военна служба, ако влезем във
Коментари Харесай

Страхът от Путин предизвика истеричен пароксизъм във Великобритания: чакат мобилизация

Британците са „ изправени пред наборна военна работа, в случай че влезем във война с Русия “, написа Daily Mail преди тирада на началника на английската войска пред министри, че броят на войските в Обединеното кралство е толкоз дребен, че ще би трябвало да повече хора да бъдат „ открити “, в случай че спорът в Украйна ескалира, и „ настройката “ на обществеността в Обединеното кралство би трябвало да се промени, с цел да бъде готова за военна борба с Москва.

Главнокомандващият на английската войска е подготвен да предизвести британците, че могат да бъдат призовани да се бият за крал и татковина, в случай че има война с Русия - тъй като въоръжените сили са " прекомерно дребни ", с цел да се оправят с спора сами, Daily Mail написа.

Генерал сър Патрик Сандърс, началникът на Генералния щаб, трябваше да подчертае нуждата английските министри да „ активизират нацията “ при положение на по-широк спор против Русия на фона на украинската рецесия.

Предупреждението му идва съвсем две години откакто сподели, че Англия претърпява своя " миг от 1937 година ", визирайки двете години, водещи до Втората международна война, напомня " Дейли мейл ".

Сър Патрик Сандърс, който беше изострен критик на дефицита на личен състав в английските въоръжени сили, има вяра, че би трябвало да има " смяна " в публичното мислене, с цел да бъде готово да пази Обединеното кралство против непознати съперници.

Но до момента в който се счита, че началникът на армията, който се пенсионира шест месеца откакто се твърди, че се е скарал с адмирал сър Тони Радакин, главнокомандващ на въоръжените сили, не поддържа наборната военна работа, водачите на НАТО предизвестиха съюзническите страни, че са подготвени да подхващат всевъзможни нужни дейности за битка с Русия.

Предупреждението му обаче беше удар в гърлото на правителството; Генерал сър Патрик Сандърс по-рано намерено подлага на критика оборудването на английската войска и числеността на нейните бойци.

Според The Daily Telegraph в сряда той щеше да приказва пред елементарните британци на Международната конференция за бронирани транспортни средства в Туикенхам.

Миналото лято боен водач съпостави оборудването на английската войска като бронетранспортьора Warrior и танка Challenger 2 с „ телефони с въртящо се избиране в ерата на iPhone “.

Оценявайки опциите на армията, английският пълководец признава: „ Рекордът ни в доставките е слаб и нашата наземна индустриална база е изчерпана. Освен това нашият армейски запас не е толкоз кадърен или благонадежден, колкото би трябвало да бъде. “

Той се отдръпна дни по-късно, откакто съгласно известията се скарал с началника на силите, адмирал сър Тони Радакин.

Въвеждането на военна тегоба, в случай че се случи, ще бъде първият път от повече от 60 години, в който британците ще би трябвало да водят война, отбелязва в. " Дейли мейл ".

Задължителната военна работа е въведена по време на Първата международна война, откакто държавното управление приема Закона за военната работа през 1916 година

Законът за националната работа (въоръжените сили), признат през 1939 година в деня, когато Англия афишира война на Германия при започване на Втората международна война, изисква всички мъже в трудоспособна възраст сред 18 и 41 години да се причислят към армията и да се бият.

След края на Втората международна война беше признат нов Закон за националната работа, който изискваше всички млади мъже на възраст сред 17 и 21 години да служат във въоръжените сили в продължение на 18 месеца и да останат в запаса няколко години.

След това националната работа продължава, до момента в който последният от военнослужещите не бъде демобилизиран през 1963 година Хората, които се отхвърлят от военна работа, можеха да откажат, само че трябваше да се явят в съда, с цел да обосноват несъгласието си с набора.

И до момента в който наборната работа в английските въоръжени сили в никакъв случай не се е завърнала, концепцията за възобновяване на националната работа беше издигната още предишното лято, въпреки и в по-доброволна форма, от която младежите можеха да се откажат.

Предупреждението на военачалник сър Патрик Сандърс пристигна, когато почитан чиновник на НАТО предизвести, че Западът е изправен пред тотална война с Москва през идващите две десетилетия - едно от няколкото предизвестия, които ще бъдат отправени от висши военни водачи и министри в няколко държави-членки.

Член 5 от основополагащия контракт на НАТО се основава на предпоставката, че „ офанзивата против един е офанзива против всички “, като изисква „ всеки различен член “ на алианса да предприеме каквото сметне за належащо, в случай че бъде нападнат от външна мощ.



Организацията на Северноатлантическия пакт подписа във вторник контракт на стойност 1,2 милиарда $ за произвеждане на 220 000 артилерийски снаряда за страните-членки, проправяйки пътя на съюзническите страни да попълнят своите арсенали и да обезпечат на Украйна спомагателни муниции.

НАТО също по този начин активизира към 90 000 бойци, с цел да вземат участие във военни игри, целящи да изпратят сигнал на Русия да не обмисля да нападна страни членки, написа Daily Mail.

Учението, наречено Steadfast Defender, ще продължи до края на май и ще включва елементи от всичките 31 страни-членки на НАТО, както и от кандидатката за НАТО Швеция, сподели американският военачалник Кристофър Каволи, който служи като висш главнокомандващ на НАТО в Европа.

Адмирал Роб Бауер, представител на холандския флот и ръководител на военния комитет на НАТО, сподели, че Европа би трябвало да осъзнае, че също има роля при положение на спор.

Той сподели: „ Трябва да разберем, че не е даденост, че живеем в мир. И по тази причина ние (силите на НАТО) се готвим за спор с Русия. Но дебатът е доста по-широк. Това е също индустриалната база, както и хората, които би трябвало да схванат, че би трябвало да играят роля. "

Бауер сподели, че огромен брой цивилни ще би трябвало да бъдат мобилизирани, в случай че избухне световна война и държавните управления би трябвало да се уверят, че техните страни са „ подготвени за война “.

„ Нуждаем се от обществени и частни артисти, които да трансформират мисленето си и да преминат от епоха, в която всичко беше планувано, предвидимо, следено и фокусирано върху успеваемостта, към епоха, в която всичко може да се случи когато и да е. Епоха, в която би трябвало да чакаме ненадейно ", предизвести адмирал Бауер.

Междувременно Швеция, която се готви да се причисли към Алианса по-късно тази година, откакто Народното събрание на Турция утвърди кандидатурата й във вторник вечерта, също предизвести своите жители, че скоро може да бъде въвлечена в тотална война.

Шведският министър на защитата Карл-Оскар Болин неотдавна сподели: „ Светът е изправен пред вероятност за сигурност с по-големи опасности от когато и да било след края на Втората международна война. Вие частен жител ли сте? Питали ли сте се в миналото дали имате време да се присъедините към доброволната защита? Ако не: действайте! "

А ръководителят на норвежкото министерство на защитата в допълнение ускори възходящите апели за подготовка за война с Русия. Ейрик Кристоферсен сподели, че страните от НАТО имат " две, може би три " години, с цел да се приготвят за " нахлуване от силите на Путин ".

Изявлението му пристигна, откакто бяха изтекли секрети проекти, показващи, че Германия се готви за нахлуване от съветски войски против НАТО още през 2025 година

Както напомня Daily Mail, постоянната бройка на английската войска е малко над 75 000, макар че източниците упорстваха, че броят на молбите за присъединение към армията е най-високият за последните шест години.

Длъжностни лица в Обединеното кралство прибягнаха до обезверени ограничения, с цел да се оправят с казуса, като предлагането на „ златни ръкостискания “ от £7500 на бойци, преминаващи към парашутния полк.

Въпреки това, Кралският флот се бори да наеме повече от другите въоръжени сили, с едвам 29 000 новобранци на цялостен работен ден.

Мащабът на кадровата рецесия в армията стана явен по-рано този месец, когато беше обявено, че Военноморските сили извеждат от употреба два от бойните си кораби заради дефицит на моряци.

HMS Westminster и HMS Argyll ще бъдат изведени от употреба по-късно тази година, като членовете на екипажа ще бъдат назначени да работят върху новия флот от фрегати вид 26, когато влязат в употреба.

Оттогава в кабинета има напрежение по отношение на разноските за защита. Пени Мордаунт, лорд-президент на Съвета и почетен пълководец на Военноморски сили, предизвести, че националните ползи на Англия са изложени на риск, в случай че флотът не върви в крайник с враждебните народи.

Пишейки в Sunday Times, тя прикани за увеличение на вложенията в армията; Министърът на защитата Грант Шапс отхвърли мненията й като „ мнение “.

Пени Мордаунт сподели: „ Трябва да се запитаме освен какъв брой Русия и Китай усилват флотите си, само че и за какво ".

„ Бъдещият кралски флот би трябвало да бъде в положение да продължи да пази нашите ползи, които се основават напълно на способността да се осуетяват опитите за отхвърлят ни достъп до моретата на избрани елементи на света. "

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР