Британците са готови да похарчат милиони за кралски сувенири по

...
Британците са готови да похарчат милиони за кралски сувенири по
Коментари Харесай

Британците ще похарчат милиони по случай юбилея на кралицата

Британците са подготвени да похарчат милиони за кралски сувенири по случай платинения празник на кралица Елизабет Втора, предава BBC.

70-годишното ръководство на Нейно Величество се отбелязва с четиридневен уикенд, а търговците ще предложат обилие от колекционерски предмети.

Очаква се юбилеят да обезпечи сериозен подтик за английския бизнес.

Във фабриката за елегантен порцелан Halycon Days в Стоук-он-Трент е притеглен спомагателен личен състав за осъществяване на поръчките.

Компанията има правата за доставката на сувенири за три от кралските семейства - на кралицата, херцога на Единбург и принца на Уелс

Тя е една от единствено 14 компании в международен мащаб, които имат права и за трите кралски семейства, като огромна част от възпоменателните ѝ сувенири ще бъдат непокътнати за съществени колекционери.

Чиниите, украсени с багра, смесена с 22-каратово злато, костват по 150 английски паунда (около 176 евро). Най-евтиният продукт - чашите, са по 29 паунда (34 евро)за брой. Най-скъпата колекционерска музикална кутия пък се продава на цена от 1950 паунда (2291 евро).

Но макар високите цени, компанията споделя, че някои продукти се разпродават, още преди да са попаднали на рафтовете на магазините.

„ Търсенето е необикновено. Ние пуснахме две сбирки, които бяха разпродадени незабавно “, споделя основният изпълнителен шеф на Halycon Days Памела Харпър.

Преди да бъде пусната в продажба, сбирката е доставена в замъка Уиндзор, с цел да получи утвърждението на кралицата.

Гражданите на Обединеното кралство ще похарчат над 400 милиона паунда (470 млн. евро) за платинения празник, като главната част от тази сума ще отиде за сувенири и дарове, съгласно Центъра за проучване на търговията на дребно.

За хората, които възнамеряват организация на улични празненства по случай юбилея на кралицата, знамената и украсите нормално са наложителни.

Във Flying Colors Flagmakers - фамилен бизнес в Кнерсбъро, покрай Харогейт, личният състав просто не смогва да се оправи с поръчките.

Юбилейните артикули сега способстват за 40% от бизнеса на компанията, която създава флагове за кралското домакинство, както и за телевизионни излъчвания.

"В момента не можем да се оправим. Има толкоз доста поръчки, които идват от интернет и по телефона. Работим непрекъснато ", споделя притежателят Анди Ормрод.

Платиненият празник на английската кралица ще бъде маркиран сред 2 и 5 юни, като дните са оповестени за почивни в Обединеното кралство. Елизабет Втора се възкачва на трона през 1952 година
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР