Британците са едни от най-малко фокусираните върху работата в света, сочи проучване

...
Като цяло 73% от британците, анкетирани в Проучването на световните
Коментари Харесай

Като цяло 73% от британците, анкетирани в Проучването на световните ценности, казват, че работата е важна част от живота им - в сравнение с 96% в Италия и 94% във Франция.

Само 22% от тези работници в Обединеното кралство казаха, че работата им винаги трябва да е на първо място, дори ако това означава по-малко свободно време.

Между 1981 г. и 2022 г. делът на британската общественост, която каза, че би било добре, ако се отдава по-малко значение на работата, нарасна от 26% на 43%.

Резултатите, които бяха анализирани от Института за политика към Kings College London, също откриха разлики между поколенията в отношението към заетостта.

Професор Боби Дъфи, директор на Института за политика към Кралския колеж в Лондон, каза: „По-старите поколения са по-склонни да кажат, че работата трябва да бъде приоритет, дори когато тя става по-малко важна в собствения си живот, докато се пенсионират.

„Милениалите, обратно, са станали много по-скептични относно приоритизирането на работата, докато са си проправяли път през кариерата.

“ Ще има редица обяснения за тези промени, от носталгията, която има тенденция да расте с напредването на възрастта, мисленето, че по-младите поколения са по-малко ангажирани, отколкото бяхме, и дългосрочната икономическа стагнация и стагнация на заплатите, които ще накарат по-младите поколения да се съмняват в стойността на труда."

Прочетете повече в Sky News:
Свободните работни места и началните заплати „падат за първи път тази година"
Увеличаването на персонала, работещ от вкъщи, като разходи за живот< br />Шефове, които се колебаят да наемат, сочи проучване

Повече от половината хора от поколението на хилядолетието, хора в края на 20-те до началото на 40-те години, казаха, че би било добре, ако се отдава по-малко значение на работата, нарастване от 31% през 2005 г.

Но само 34% от бейби бумърите, хора на възраст в края на 50-те и 70-те години, са съгласни - и само 22% от предвоенното поколение.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР