Британците изиграха голяма роля в развитието на зимните спортове в

...
Британците изиграха голяма роля в развитието на зимните спортове в
Коментари Харесай

Самоувереният британски отбор ще търси най-силната си зимна олимпиада

Британците изиграха огромна роля в развиването на зимните спортове в Алпите, само че по този начин и не съумяха да трансфорат туризма в огромен триумф на зимни олимпиади. Или най-малко до този миг, написа в превюто си за ПьонгЧан 2018 немската организация ДПА.

Това може да се промени още през тази година, когато рекордните 59 спортисти потеглят за Република Корея, а измежду тях са златната медалистка в дисциплината скелетон Лизи Ярнолд и бронзовата в кърлинга Ийв Мърхед. Други огромни гении с очаквания и упоритости за медали са Елийз Кристи в бързото пързаляне с кънки, Дейв Райдинг в алпийските ски и Андрю Мъсгрейв в ски бягането.

Британците имат 10 златни, 12 сребърни и 12 бронзови медала на зимни игри от 1924-а година насам, като точно Шамони беше арената на техния максимален триумф - злато, сребро и два бронза. Това достижение беше повторено в Сочи преди четири години, а в този момент разумно задачата е пет медала от Пьончан. Според анализаторите обаче британците имат шансове даже за 10, като измежду любимците за оценки са близнаците Кейти и Моли Съмърхейс, Изи Аткин и Джеймс Уудс във фрийстайл ските.

" Британските спортисти се показаха доста мощно по време на зимния сезон в другите дисциплини и разумно имаме високи цели. Надяваме се Пьончан 2018 да бъде най-силната ни зимна олимпиада в историята ", съобщи Челси Уор, която е пърформънс шеф на UK Sports.

Лидерът на английската делегация Майк Хей дефинира този тим като " най-талантливия " в историята и изясни, че " има огромна възможност да бъдат извоювани медали в доста разнообразни дисциплини ". До момента британците са печелили оценки в шампионатите по фигурно пързаляне, скелетон, кърлинг, бобслей, хокей на лед, шорттрек и сноуборд, а в този момент се чака от Райдинг и Мъсгрейв да прибавят такива от алпийските ски и ски бягането. Англия обаче няма победа за международните купи в двете дисциплини, а най-хубавото класиране на Райдинг е от Кицбюел през предходната година. Той приключи втори и завоюва първия английски подиум за последните 36 години.

" Още от дете бленувам да вземам участие на олимпийски игри. За орден обаче не съм и сънувал. Той ще значи всичко за мен ", сподели в изявление за CNN 31-годишният Райдинг, който в началото е упражнявал на трева, само че е минал на същински сняг на 12. Специалистите признават, че той може да бъде сложен противник на Марсел Хиршер и Хенрик Кристоферсен.

Същото важи и важи и за Мъсгрейв, който записа първия си подиум в ски бягането на 16-и декември в Добиако, Италия. В момента той живее и се приготвя в Трондхайм, Норвегия, където има съвършени условия за практикуването на този тежък спорт. Неговото показване даже донесе на английските скиори доста усъвършенстване на финансирането от UK Sports.

" Намирам се в съвършената възраст за ски бягането и чувствам, че имам сили за орден. Радвам се, че UK Sports видя забележителния прогрес на тима по ски тичане и ни гласоподава доверие. Те също считат, че ние имаме нужния капацитет, с цел да стигнем до подиумите в Пьончан. Това ни оказва помощ доста и от психическа позиция ", изясни Мъсгрейв.

Кристи, която към момента е белязана душевен от тормоз в учебно заведение и от смъртни закани от почитатели от Република Корея по време на олимпиадата в Сочи, ще бъде измежду любимците за първи в историята златен орден за Англия в шорттрека. Причината е елементарна - предходната година тя стана първата европейка със международната купа, към която добави златни медали на 1000 и 1500 метра, както и бронзов на 3000. Тя има 14 победи за международната купа, в това число една на олимпийското трасе през предишния сезон.

" Знам на какво съм способна и знам какво може да се случи. Готова съм за него ", сподели Кристи в изявление за вестник Гардиън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР