Британското разузнаване заявява, че Русия е постигнала малък напредък на

...
Британското разузнаване заявява, че Русия е постигнала малък напредък на
Коментари Харесай

Лондон: Руските сили настъпват на запад от Авдеевка, имат значително предимство на фронтовата линия

Британското разузнаване декларира, че Русия е постигнала дребен прогрес на запад от Авдеевка през последните седмици и поддържа числено преимущество, като е в положение да поеме загуби в жива мощ и техника. Това показва английското разузнаване в отчета на министерството на защитата на Англия, оповестен в обществената мрежа Х (Twitter), предава " Фокус ".

" Руските сили не престават последователно да напредват на запад от Авдеевка. В края на март те съвсем сигурно поеха контрола над две села Тоненкое и Орловка и не престават да напредват към други в региона. Русия продължава да нападна няколко други точки на фронтовата линия, само че реализира дребен прогрес през последните седмици ", се показва в отчета на английското ведомство.

" Русия поддържа доста преимущество в спора, изпреварвайки Украйна по количество муниции и съоръжение. Русия набира към 30 000 души в армията всеки месец и най-вероятно ще може да поеме загубите и да продължи офанзивите, ориентирани към изтощение на украинските сили ", се добавя още.

Руските войски напредват на запад от Бахмут, в рамките на Ивановское, на северозапад и запад от Авдеевка, на север от Красногоровка, на юг от Невелское, на югозапад от град Донецк, на север от Новомихайловка, в региона на границата на Донецко-Запорожка област, южно от Урожайное. На множеството посоки се водят позиционни боеве, показва в последния си отчет и основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

В петък, 29 март, дейни боеве се водят по линията Купянск-Сватов-Кременная, само че няма доказани промени на фронтовата линия. Според украински и съветски източници боевете са се водили на запад от Кременная покрай Терни и на юг от Кременная покрай Белогоровка.

Заместник-командирът на украинския отряд, настоящ на направление Купянск и Лиманск, е съобщил, че съветските войски не престават да концентрират към 100 000 души на направленията Купянск и Лиманск и възнамеряват да правят ротации (вероятно тактически) най-малко един път седмично за сметка на жива мощ и загуби на съоръжение.

Отбелязва се, че съветските сили интензивно натрупват персонален състав и техника и изпращат неуточнени спомагателни сили на Купянското направление, с цел да продължат завладяването на Купянск и Купянск-Вузлове. Заместник-командващият е отбелязал, че съветските сили са най-активни на Лиманското направление в региона на Белогоровка и Терни и безрезултатно се пробват да продължат настъплението на Купянското направление в региона на Синковка (североизточно от Купянск) и Ивановское (югоизточно от Купянск).

Украинските сили не са разкрили съветски диверсионни и разследващи групи, опитващи се да влязат в Украйна през интернационалната граница с Русия. Ръководителят на Харковска област Олег Синегубов е декларирал, че украинските сили не са забелязали централизация на съветски войски за офанзива против град Харков.

Съобщава се, че подразделения на 7-ма обособена мотострелкова бригада (2-ри армейски корпус на по този начин наречената ЛНР) работят покрай Белогоровка.

Според отчета на ISW, на фона на продължаващите позиционни борби, съветските войски леко са напреднали на запад от Бахмут. Геолокационни изображения, оповестени на 26 март, демонстрират, че съветските войски са създали малко придвижване в рамките на село Ивановское, ситуирано западно от Бахмут. Позиционни борби не престават да се водят:

на запад от Бахмут в регионите Часов Яр, Ивановское

на югозапад от Бахмут в регионите Клещеевка и Андреевка.

Говорител на украинската бригада, настояща на направление Бахмут, е декларирал, че съветските дронове и разузнавачи съставляват забележителна опасност за украинските сили в региона. Съобщава се, че западно от село Иванивское сега работят елементи на 11-та обособена гвардейска десантно-щурмова бригада на съветските сили.

Руските сили неотдавна са напреднали северозападно и западно от Авдеевка на фона на продължаващите позиционни боеве в региона на 29 март. Според геолокационни фрагменти, оповестени на 28 март, съветските сили не престават настъплението си на север от Красногоровка (разположена северозападно от Авдиевка).

Допълнителни геолокационни фрагменти, оповестени на 19 март, демонстрират, че съветските сили също са напреднали леко на юг от Невелски (разположен югозападно от Авдеевка).

Позиционни борби се водят:

на северозапад от Авдеевка в регионите Семеновка и Бердичи

на запад от Авдеевка покрай селата Тоненке и Уманске

на югозапад от Авдеевка покрай селата Первомайское и Невелское.

Руските сили са напреднали леко югозападно от град Донецк на фона на продължаващите позиционни боеве в региона към 29 март. Според геолокационни изображения, оповестени на 28 и 29 март, съветските войски са напреднали леко на север от Новомихайловка (югозападно от град Донецк). Според украински и съветски източници позиционните боеве не престават:

на запад от Донецк покрай Красногоровка и Георгиевка

югозападно от Донецк, покрай село Водяне.

На 29 март съветските сили са постигнали дребен прогрес в граничната зона на Донецко-Запорожката област на фона на продължаващите позиционни боеве в тази зона. Кадри от геолокация, оповестени на 29 март, демонстрират, че съветските сили неотдавна са напреднали леко на юг от Урожайное (южно от Велика Новосилка).

Позиционни боеве се водят:

покрай Старомайорское (южно от Велика Новосилка)

северно от Приютне (югозападно от Велика Новосилка).

Съобщава се, че подразделения на съветската 30-та артилерийска бригада (36-та общовойскова войска, Северен боен окръг) работят на Шахтарското направление (граничен регион на Донецко-Запорожка област).

В петък, 29 март, продължавт позиционните борби покрай Работино и северозападно от Вербовой (източно от Работино) в западната част на Запорожка област, само че не са регистрирани доказани промени във фронтовата линия.

Продължават боевете в региона на Работино, където работят подразделения на съветския 71-ви мотострелкови полк (42-ра мотострелкова дивизия, 58-а общовойскова войска, Южен боен окръг).

Освен това на 29 март не престават позиционните боеве в източната (лявобрежна) посока на региона на Херсон, евентуално покрай Кринки.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР