Британското правителство заяви в сряда, че планира да настани хиляди

...
Британското правителство заяви в сряда, че планира да настани хиляди
Коментари Харесай

Великобритания ще настани хиляди търсещи убежище в бивши военни бази

Британското държавно управление съобщи в сряда, че възнамерява да настани хиляди търсещи леговище в две изоставени военни бази - част от поредност от ограничения за разубеждаване на мигрантите да пресичат Ламанша с дребни лодки, съобщи " Асошиейтед прес ".

Зам.-министърът на имиграцията Робърт Дженрик сподели, че някогашните казарми на Кралските военновъздушни сили в Англия ще обезпечат " главно и функционално настаняване " за до 3700 търсещи леговище и ще спестят на държавното управление милиарди паунда (долари) годишно от настаняване в скъпи хотели.

" Настаняването на мигрантите би трябвало да посреща главните им витални потребности и нищо повече. Защото не можем да рискуваме да станем магнит за милионите хора, които са разселени и търсят по-добри стопански вероятности ", съобщи Джерик.

Той също по този начин означи, че министрите изследват опцията за потребление на " плавателни съдове " за настаняване, съобщи " Ройтерс ".

Според управляващите данъкоплатците покриват хотелски сметки на стойност 2.3 милиарда паунда (2.8 милиарда долара) годишно за търсещи леговище, които постоянно остават в местата за краткотрайно настаняване с месеци, до момента в който чакат решение от чиновници, които се борят да се оправят с натрупването на стотици хиляди случаи.
Използването на хотели за настаняване на мигранти провокира разгорещени диспути и от време на време бурни митинги в Обединеното кралство. Благотворителни организации дефинираха последните проекти на държавното управление като несъответствуващи за уязвими хора, бягащи от война.

" Трябва да подсигуряваме, че хората, бягащи от война, спор и гонене, имат достъп до безвредно, почтено и уместно настаняване, до момента в който са в системата за леговище на Обединеното кралство ", сподели Енвер Соломон, основен изпълнителен шеф на Съвета за бежанците.

Повече от 45 хиляди души са пристигнали във Англия с лодки от Северна Франция през 2022 година по отношение на 28 хиляди през 2021 година и 8 500 през 2020 година

Консервативното държавно управление на премиера Риши Сунак е решено да предприеме ограничения против това. Властите прокарват законопроект за миграцията, който молбите за леговище от всеки, достигнал Обединеното кралство по забранен метод, и ще депортира мигрантите назад вкъщи или в безвредна трета страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР