Британското правителство все още не е разкрило колко ще струва

...
Британското правителство все още не е разкрило колко ще струва
Коментари Харесай

8 млн. паунда струва погребението на кралицата. Кой го плаща?

Британското държавно управление към момента не е разкрило какъв брой ще коства погребението на кралица Елизабет II, като разгласи единствено, че ще даде детайлностите " навреме ", оповестява New York Times.

Цената, която включва комплицирани шествия, бдения и ритуали, се чака да бъде забележителна и ще бъде покрита от страната, a спекулациите са, че при актуалната икономическа обстановка погребението ще доближи над 8 млн. паунда.

Дори съобразено с инфлацията, то ще коства в пъти повече от последното държавно заравяне във Англия - това на Уинстън Чърчил през 1965 година,

и церемониалното заравяне на Кралицата Майка през 2002 година Според отчет на Камарата на общините нейното заравяне е коствало малко над 5 млн. паунда, от които 825 хиляди паунда (954 хиляди долара) за поклонението и 4,3 млн. паунда (5 млн. долара) за сигурност и защита.

Times оповестява, че погребението на Чърчил през 1965 година е коствало 48 хиляди паунда, което се равнява на почти 1 млн. паунда, в случай че цената се пресметна по отношение на финансовите индикатори през 2022 година

Смята се, че погребението на принцеса Даяна през 1997 година е коствало сред 3 и 5 млн. паунда (3,4-5,5 млн. долара).

Церемониалното заравяне на Маргарет Тачър в катедралата " Сейнт Пол ” през 2013 година коства на данъкоплатеца към 3,2 млн. паунда.

Принц Филип, брачният партньор на кралица Елизабет II, имаше по-скромно заравяне предходната година заради рестриктивните мерки, свързани с ковид. За разлика от тълпите и високопоставените лица, предстоящи в понеделник, кралицата седеше сама по време на погребението му в параклиса " Сейнт Джордж " в фамилния палат Уиндзор. 

В Лондон е разгласен най-високият код за сигурност. На държавното заравяне са поканени 2000 посетители, измежду които държавни водачи, високопоставени чиновници и представители на кралските фамилии по света. В града се чака да дойдат и над 1 милион души, които желаят да изпратят кралицата в последния ѝ път. Опазването на хората и тяхната сигурност е скъпо начинание.

Погребението на Елизабет II се счита за най-скъпата полицейска интервенция в английската история, която ще коства повече от 7,5 млн. паунда.

За съпоставяне - за последното най-голямо събитие за английското кралско семейство, каквато беше сватбата на принца и принцесата на Уелс Уилям и Кейт през 2011 година, бяха дадени 7,2 млн. паунда за сигурност. Погребението на Елизабет II ще бъде в по-големи мащаби и по-значимо от събитията преди този момент, което ще изисква и повече разноски за сигурност.

Великобритания обяви деня на погребението за празник, което включва друг тип разноски, включващи разноски за пропусната икономическа активност.

Училища, лечебни заведения и аптеки ще затворят. Големи вериги магазин и ресторанти също избраха да затворят вратите си, както и дребни частни предприятия, като магазини за домашни любимци и разсадници.

Високата цена за погребението на кралица Елизабет II идва на фона на повишаването на потребителските цени във Англия с най-бързия си ритъм от четири десетилетия,

също и с инфлация от близо 10%, движена от енергийните цени. Само преди дни новият министър-председател на Англия Лиз Тръс показа проект за ограничение на годишните разноски за сила за междинните семейства до 2500 паунда. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР