Британското правителство внася днес за обсъждане в Камарата на общините

...
Британското правителство внася днес за обсъждане в Камарата на общините
Коментари Харесай

Спорният законопроект за вътрешния пазар влиза за обсъждане в британския парламент

Британското държавно управление внася през днешния ден за разискване в Камарата на общините противоречивия законопроект за вътрешния пазар, който докара до поредна рецесия в договарянията за бъдещите търговски връзки сред Обединеното кралство и Европейски Съюз след Брекзит, осведоми БНР. 

Проектозаконът, който планува промени във към този момент подписаното през януари Споразумение за излизане от Европейски Съюз в частта за Северна Ирландия, бе остро подложен на критика както в Брюксел, по този начин и в Лондон. 

В неделя ирландският министър председател Михол Мартин и външният министър Саймън Ковъни предизвестиха Борис Джонсън да не погазва интернационалните правила като трансформира към този момент подписани документи. По-рано Брюксел даде ултиматум на Лондон да се откаже от проектозакона до края на месеца или ще последват правосъдни дейности. 

От „ Даунинг стрий “ обаче обявиха, че през днешния ден ще внесат законопроекта в Народното събрание. Бившите английски министър председатели – лейбъристът Тони Блеър и консерваторът Джон Мейджър – приканиха депутатите да отхвърлят „ срамния опит “ на държавното управление да трансформира елементи от Споразумението за Брекзит. Министърът на правораздаването Робърт Бъкланд отбрани проектозакона като „ застраховка при положение на Брекзит без договорка “. 

Лейбъристите обявиха, че няма да поддържат проектозакона в този му тип. Консерваторите имат 80 гласа болшинство в Камарата на общините, само че има такива, които ще гласоподават срещу. Очакванията са въпреки всичко той да бъде прокаран в Камарата на общините, само че да бъде отритнат по-късно в Камарата на лордовете. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР