Британското правителство вдигна забраната върху добива на шистов газ чрез

...
Британското правителство вдигна забраната върху добива на шистов газ чрез
Коментари Харесай

Британското правителство вдигна забраната за добив на шистов газ чрез фракинг

Британското държавно управление подвигна възбраната върху добива на шистов газ посредством фракинг, която бе наложена през 2019 година, с аргумента, че това ще укрепи енергийната сигурност на страната.

" Укрепването на английската енергийна сигурност е безспорен приоритет в светлината на нахлуването на Путин в Украйна и потреблението на силата като оръжие ", сподели министърът на бизнеса и енергетиката Джейкъб Рийс-Мог.

" В светлината на противозаконното навлизане на Путин в Украйна и потреблението на силата като оръжие, укрепването на енергийната ни сигурност е безспорен приоритет и, както сподели министър-председателят, ще подсигуряваме, че до 2040 година Обединеното кралство ще бъде чист експортьор на сила. За да реализираме това, ще би трябвало да проучим всички благоприятни условия, с които разполагаме, посредством рандеман на слънчева сила, вятър, петрол и газ - тъй че е вярно, че отменихме възбраната за осъществяване на всички евентуални източници на локален газ. ", добави той.

Правителството също по този начин има проекти от октомври да даде над 100 нови лицензи за изследвания за рандеман на петрол и газ, в това число посредством фракинг.

Правителството твърди, че добивът на шистов газ може да стартира до 6 месеца, само че специалистите в региона считат, че ще са нужни десетилетия, като с това съвсем с нищо няма да се усъвършенства енергийната сигурност, да се изпълнят задачите в битката с климатичните промени или пък да спаднат енергийните сметки.

Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика (BEIS) съобщи, че повдигането на възбраната значи, че бъдещите заявки ще бъдат обсъждани " при съществуване на локална поддръжка ".

Преди да пристъпят към рандеман на газ, разработчиците ще би трябвало да получат нужните лицензи, позволения и единодушия.

През февруари министърът на финансите Куази Куартенгказа, който тогава беше министър на енергетиката, че спомагателното произвеждане на газ във Англия няма да повлияе на цените на газа, които се дефинират интернационално.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР