Британското правителство ще работи с талибаните, ако те се върнат

...
Британското правителство ще работи с талибаните, ако те се върнат
Коментари Харесай

Великобритания ще работи с талибаните, ако поемат властта

Британското държавно управление ще работи с талибаните , в случай че те се върнат на власт в Афганистан, съгласно английския министър на защитата Бен Уолъс.

Уроците от последните 20 години - последният път, когато групата държа властта - " няма да бъдат изгубени от талибаните ", сподели той пред " Телеграф ", представен от " Анадолу ".

Миналата седмица английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че Англия е прекратила военното си наличие в Афганистан след две десетилетия война.

След оповестяването на отдръпването на Съединени американски щати талибаните напредват , като множеството наблюдаващи виждат, че към този момент управляват по-голямата част от територията на Афганистан и може да смъкват държавното управление в столицата Кабул.
 Талибаните предизвестиха Турция с
Талибаните предизвестиха Турция с " последици " поради проекта за ръководство на летището в Кабул

В Афганистан ситуацията се утежнява доста бързо

Уолъс признава, че талибаните евентуално ще имат роля в ръководството на Афганистан в бъдеще , само че също по този начин съобщи, че няма да дават заслон на терористични групи, които нападат Запада . " Каквото и да е държавното управление на деня, при изискване че се придържа към избрани интернационалните правила, държавното управление на Обединеното кралство ще се ангажира с него ", сподели той.

Той добави, че " сходно на другите държавни управления по света, в случай че те се държат по метод, който е съществено против правата на индивида, ние ще преразгледаме тези връзки ".

Управление на талибаните от 1996-2001 година бе подложено на остра рецензия за нарушавания на правата на индивида, само че талибаните в този момент няма да желаят да " рискуват изолираност ". " Афганистанските ветерани ще си задават въпроси за талибаните. Всички мирни процеси изискват да се разберете с врага . Понякога това е тъкмо по този начин ", разяснява Уолъс.
 Талибаните завзеха и значим афганистански граничен пункт с Пакистан
Талибаните завзеха и значим афганистански граничен пункт с Пакистан

Прибират приходите от митниците

Той сподели, че това, което талибаните " обезверено желаят ", е интернационално самопризнание . " Те би трябвало да отключат финансиране и поддръжка за построяването на нацията, а това не се прави с терористи ". " Трябва да сте сътрудник за мир, в противоположен случай рискувате да се изолирате. Изолацията ги докара там, където бяха предишния път ", акцентира той.

" Бедността на личния им народ е значим въпрос , с който би трябвало да се оправят и не може да се оправят сами при изолираност. Когато сте една от най-бедните народи на земята, имате потребност от помощта на интернационалната общественост. "

Уолъс прикани талибаните и подкрепяния от Запада афганистански президент Ашраф Гани да работят дружно , с цел да донесат непоклатимост на раздраната от войната страна.

" Сега е моментът и двете враждуваши в Афганистан страни да покажат водачество и да съберат Афганистан. Но в последна сметка, в случай че има държавно управление и то е държавно управление и на талибани и неталибани, и ние сме поели ангажимент за дипломатически връзки, то тъкмо това ще се случи. "
 Буш: Изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан е неточност, ще бъдат изклани цивилни
Буш: Изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан е неточност, ще бъдат изклани цивилни

Той предизвестява за неописуеми премеждия на афганистанските дами и момичета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР