Британското правителство се събра днес на заседание, за да обсъди

...
Британското правителство се събра днес на заседание, за да обсъди
Коментари Харесай

Мей: Засилили сме подготовката за евентуални проблеми след Брекзит

Британското държавно управление се събра през днешния ден на съвещание, с цел да разиска въпроса за усилване на подготовката за вероятно излизане на Англия от Европейския съюз без договорка, откакто в Народното събрание има огромна опозиция против контрактуваното от министър-председателя Тереза Мей съглашение за Брекзит, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Очаква се разискванията да се съсредоточат върху това по какъв начин да бъде отпуснато държавно финансиране в размер на 2 милиарда английски лири за справяне с възможния стопански безпорядък, показва Българска телеграфна агенция.

Мей, която отсрочи парламентарното гласоподаване по своята договорка за Брекзит за средата на януари, сподели през вчерашния ден, че държавното управление ще " разиска идващия стадий от подготовката ни за този сюжет (без сделка) ".

Тя съобщи пред Народното събрание, че може да има опасности за " работните места, услугите и сигурността на хората, на които служим, като обръщаме тил на съглашение (с ЕС) ".

По думите й държавното управление към този момент е засилило подготовката за възможни проблеми след Брекзит.

" Ако няма договорка, ще има разстройване в кратковременен проект ", сподели Мей. " Искаме да предприемем всички стъпки, които можем, с цел да смекчим това ", съобщи тя.

Министърът на интернационалното развиване Пени Мордонт, която поддържа Брекзита, сподели преди държавното съвещание, че е " изцяло вярно в този момент да засилим планирането за (сценарий) без договорка ".

" Не единствено че е належащо да подготвим страната, само че това е и най-хубавият метод, по който ще подсигуряваме, че ще получим договорка (от ЕС) ", съобщи тя.

Министърът по въпросите на жилищното строителство, районите и локалното самоуправление Джеймс Броукъншайър сподели, че от известно време държавното управление се отнася съществено към изгледите за излизане без договорка, само че че е " вярно и уместно " да се приготви за безреден Брекзит.

Правителството обаче е разграничено сред последователи на Брекзита, които считат, че Англия може да се оправи с излизане от Европейски Съюз без договорка, и по-проевропейския лагер, съгласно който напускането без съглашение би трябвало да бъде избегнато непременно.

До излизането на Англия от Европейски Съюз остават малко повече от 100 дни, а още не е ясно дали страната ще напусне със или без съглашение. При овакантяване без договорка има заплаха от блокаж на пристанищата, дефицит на артикули и икономическа криза.

Британската комерсиална камара съобщи, че икономическият напредък и бизнес вложенията през 2019 година евентуално ще бъдат по-малки, в сравнение с е било планувано по-рано, поради продължаващата неустановеност.

Генералният шеф на камарата Адам Маршал сподели, че " неналичието на сигурност за бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз кара доста компании да натискат бутона за пауза на своите проекти за напредък ".

" След като до излизането на Англия от Европейски Съюз остават малко повече от 100 дни, а няма явен път напред, компаниите би трябвало да подхващат дейности, като отсрочат или изтеглят проектите за наемане и вложение, а в някои случаи реалокират дейностите другаде, с цел да поддържат мъчно построените снабдителни вериги ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР