Британското правителство се събра днес на заседание, за да обсъди

...
Британското правителство се събра днес на заседание, за да обсъди
Коментари Харесай

Тереза Мей засилва подготовката за Брекзит без сделка

Британското държавно управление се събра през днешния ден на съвещание, с цел да разиска въпроса за усилване на подготовката за вероятно излизане на Англия от Европейския съюз без договорка, откакто в Народното събрание има огромна опозиция против контрактуваното от министър-председателя Тереза Мей съглашение за Брекзит, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП и ДПА.

Очаква се разискванията да се съсредоточат върху това по какъв начин да бъде отпуснато държавно финансиране в размер на 2 милиарда английски лири за справяне с възможния стопански безпорядък. Мей, която отсрочи парламентарното гласоподаване по своята договорка за Брекзит за средата на януари, сподели през вчерашния ден, че държавното управление ще "обсъди идващия стадий от подготовката ни за този сюжет (без сделка) ". Тя съобщи пред Народното събрание, че може да има опасности за "работните места, услугите и сигурността на хората, на които служим, като обръщаме тил на съглашение (с ЕС) ".

По думите й държавното управление към този момент е засилило подготовката за възможни проблеми след Брекзит. "Ако няма договорка, ще има разстройване в кратковременен проект ", сподели Мей. "Искаме да предприемем всички стъпки, които можем, с цел да смекчим това ", съобщи тя.
Министърът на интернационалното развиване Пени Мордонт, която поддържа Брекзита, сподели преди държавното съвещание, че е "напълно вярно в този момент да засилим планирането за (сценарий) без договорка. Не единствено че е належащо да подготвим страната, само че това е и най-хубавият метод, по който ще подсигуряваме, че ще получим договорка (от ЕС) ", съобщи тя.

Министърът по въпросите на жилищното строителство, районите и локалното самоуправление Джеймс Броукъншайър сподели, че от известно време държавното управление се отнася съществено към изгледите за излизане без договорка, само че че е "правилно и уместно " да се приготви за безреден Брекзит. Правителството обаче е разграничено сред последователи на Брекзита, които считат, че Англия може да се оправи с излизане от Европейски Съюз без договорка, и по-проевропейския лагер, съгласно който напускането без съглашение би трябвало да бъде избегнато непременно. До излизането на Англия от Европейски Съюз остават малко повече от 100 дни, а още не е ясно дали страната ще напусне със или без съглашение. При овакантяване без договорка има заплаха от блокаж на пристанищата, дефицит на артикули и икономическа криза.

Британската комерсиална камара съобщи, че икономическият напредък и бизнес вложенията през 2019 година евентуално ще бъдат по-малки, в сравнение с е било планувано по-рано, поради продължаващата неустановеност. Генералният шеф на камарата Адам Маршал сподели, че "липсата на сигурност за бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз кара доста компании да натискат бутона за пауза на своите проекти за напредък ". "След като до излизането на Англия от Европейски Съюз остават малко повече от 100 дни, а няма явен път напред, компаниите би трябвало да подхващат дейности, като отсрочат или изтеглят проектите за наемане и вложение, а в някои случаи реалокират дейностите другаде, с цел да поддържат мъчно построените снабдителни вериги ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР