Британското правителство съобщи днес, че ще работи с Албания за

...
Британското правителство съобщи днес, че ще работи с Албания за
Коментари Харесай

Великобритания ще си сътрудничи с Албания за депортиране на албанците

Британското държавно управление заяви през днешния ден, че ще работи с Албания за бърза обработка на документите и репатриране на огромния брой албанци, които пресичат Ламанша с лодки, съобщи Ройтерс.

Броят на хората, идващи във Англия с лодки, означи връх за един ден в понеделник. Почти 40 % от пристигналите по този метод за интервал от шест седмици сред юни и юли са били от Албания, заяви по-рано този месец „ Мейл ъф Сънди “, като се базира на изтекла информация. Нови публични данни би трябвало да бъдат оповестени през днешния ден.

„ Голям брой албанци са лъгани от безскрупулни хора, трафиканти и жестоки проведени незаконни банди, които ги предизвикват да подхващат рискови пътувания в нестабилни лодки до Обединеното кралство “, сподели английската вътрешна министърка Прити Пател. Тя добави, че репатрирането на албанците ще стартира от идната седмица.

„ Благодарение на отличното ниво на съдействието ни с Албания ние ще се възползваме от всички благоприятни условия да ускорим депортирането на албанците, които нямат право на престой в Обединеното кралство “, сподели Пател.



Отиващият си министър председател Борис Джонсън се надяваше, че опасността с депортиране на идващите мигранти от Руанда, което беше оповестено през април, ще възпре идващите с лодки по море. През първите осем месеца на тази година обаче броят им е съвсем двойно по-висок от предходната. Политиката за репатриране в Руанда пък е спряна заради тъжби, които ще бъдат прегледани от съда през септември.

Правозащитни групи настояват, че политиката във връзка с идващите от Руанда е неприложима и неморална. Затова първите депортации през юни бяха спрени от интервенция в последния миг от страна на Европейския съд по правата на индивида.

Двамата претенденти за премиерския пост в Обединеното кралство, Лиз Тръс и Риши Сунак, дават обещание да продължат политиката за репатриране на мигранти в Руанда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР