Британското правителство съобщи, че отпуска 2 милиарда лири стерлинги на

...
Британското правителство съобщи, че отпуска 2 милиарда лири стерлинги на
Коментари Харесай

Британското правителство отпуска 2 млрд. лири за подготовка на Брекзит

Британското държавно управление заяви, че отпуска 2 милиарда лири стерлинги на 26 министерства и други ведомства, с цел да приготвят почвата за вероятно излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз без съглашение, съобщи Франс прес.
" Едно отговорно държавно управление се готви за всевъзможни благоприятни условия. Поради тази причина ние ускоряваме подготовката, ако няма съглашение ", съобщи в официално съобщение министърът на финансите Филип Хамънд.

Министерството на вътрешните работи и митническата работа ще получат надлежно 480 и 375 милиона лири, с цел да наемат " стотици " чиновници на гранична полиция и 3000 чиновници на митниците.

Министерството на селското стопанство ще получи 410 милиона лири за подкрепяне на основни браншове като риболова, химическата и хранително-вкусовата индустрия.

Хамънд сподели, че от 2016 година финансовото министерство е отпуснало общо над 4,2 милиарда лири за подготовката за Брекзит.

Англия не може да анулира задействането на член 50 от контракта на Европейския съюз като времена мярка, съобщи по-рано министърът за Брекзит Стивън Баркли, представен от Ройтерс.

По-рано този месец Съдът на Европейски Съюз постанови, че Англия може да се откаже от решението си за излизане от общността, без да желае единодушието на другите страни членки. Евентуално удължение на задействания според член 50 развой на излизане от Европейски Съюз обаче ще изисква утвърждението на останалите страни от общността.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР