Британското правителство реши страната да започне да добива въглища за

...
Британското правителство реши страната да започне да добива въглища за
Коментари Харесай

Великобритания се връща с 30 години назад заради санкциите срещу Русия

Британското държавно управление реши страната да стартира да добива въглища за първи път от 30 години насам. Това се прави за понижаване независимостта от съветските енергийни запаси. Това заяви Daily Telegraph, базирайки се на източници от ръководещата Консервативна партия.

Според тяхq Майкъл Гоув – министър на жилищното строителство, районното развиване и локалното самоуправление, е за развиването на бъдеща въглищна мина в град Уайтхейвън в Камбрия в северозападна Англия. Кабинетът е уверен, че това дружество ще обезпечи въглища на основните стоманодобивни фабрики в кралството против антируските наказания.

Общинските управляващи издадоха позволение за създаване на такова оборудване в Уайтхейвън през октомври 2020 година, само че след рецензии от опозицията и еколозите, държавното управление инициира нов обзор на осъществимостта на плана. Премиерът Борис Джонсън сподели на 26-ата конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP26) предишния ноември, че не поддържа построяването на нови мини. Според изданието събитията в Украйна могат да принудят държавния глава да преразгледа позицията си.

Според вестника, мината в Уайтхейвън е планувана за рандеман на коксуващи се въглища, 40% от които вносът в кралството до неотдавна идваше от Русия. Индийската Tata Steel, работеща преди във Англия, и British Steel – йоркширска компания, благосъстоятелност на китайската Jingye Group, оповестиха, че са спрели да купуват коксуващи се въглища от Русия и са минали към снабдители от Уелс, Съединени американски щати и Канада, прибавя Daily Telegraph. На 6 април английското външно министерство осведоми за проектите си да спре вноса на съветски въглища до края на тази година.

Източници на изданието декларират, че министър Гоув би трябвало да вземе дефинитивно решение за построяването на мина в Камбрия до 7 юли. Ако планът бъде утвърден, държавното управление на кралството ще би трябвало да се съди с еколози, уверен е вестникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР