Британското правителство публикува документ с препоръчителни правила, които трябва да

...
Британското правителство публикува документ с препоръчителни правила, които трябва да
Коментари Харесай

Инструкция в английските пъбове: Ако не съобщиш името си, няма да получиш бира

Британското държавно управление разгласява документ с целесъобразни правила, които би трябвало да се съблюдават при отварянето на търговски обекти в Англия след края на карантината, което ще стане при започване на другия месец, съобщи Ройтерс.

Баровете, заведенията за хранене и фризьорските салони ще би трябвало да записват имената на всичките си клиенти и да пазят листата в продължение на 21 дни, с цел да могат здравните органи бързо да откриват възможни контактни клиенти, оказали се наоколо или комуникирали със инфектирани с ковид. Целта е да се предотвратява възникването на местни огнища на болестта или те бързо да се лимитират.

В пъбовете към момента няма да бъдат позволени осъществяванията онлайн. Няма да се разрешава на клиентите също по този начин да стоят на бара. Освен това тези от клиентите, които не оповестят името си, няма да получат халба бира, според инструкциите.

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи през вчерашния ден, че пъбовете, заведенията за хранене и хотелите в страната ще могат да отворят от 4 юли и това е първото доста разхлабване на карантинните ограничавания, траяли повече от три месеца. Препоръчителната обществена отдалеченост сред клиентите се понижава от 2 метра на 1 метър. Именно тази мярка ще разреши на доста питейни заведения и заведения за хранене да отворят, тъй като до момента те не можеха да изпълнят условието.

Според Британската асоциация на пъбовете и питейните заведения по силата на новите правила ще могат да отворят към 75 % от тези заведения, или общо 28 000. Ако бе останало в действие досегашното ограничаване от 2 метра, единствено 12 500 заведения щяха да могат да отворят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР