Британското правителство потвърди, че забранява рекламите нездравословна храна, да се

...
Британското правителство потвърди, че забранява рекламите нездравословна храна, да се
Коментари Харесай

Великобритания забранява рекламите на нездравословна храна

Британското държавно управление удостовери, че не разрешава рекламите нездравословна храна, да се демонстрират по малкия екран преди 21:00 часа, съобщи Гардиан.

Освен това ще има и регулации на онлайн рекламата на този вид храна. Тя ще включва наличие, което се демонстрира в обществени мрежи като Фейсбук или от платформите за онлайн реклама на Гугъл.

Мерките ще влязат в  сила в края на 2022 година Новите правила целят да трансформират сегашната наклонност, при която всяко трето дете напуща главното учебно заведение с наднормено тегло или затлъстяване.

В забраната  ще влязат артикули, които имат високо наличие на мазнини, сол или захар. Тя обаче няма да важи за дребни и междинни компании, които имат по-малко от 250 души личен състав. Освен това  ще има и други изключения – някои храни като мед, авокадо и мармайт – които също имат високо наличие на захар, сол или мазнини, ще могат да бъдат рекламирани.

„ Твърдо решени сме да подобрим здравето на нашите деца и да решим казуса със затлъстяването “, разяснява Джо Чърчил, министър на публичното здраве в страната.

„ Рекламите и наличието, което младите виждат се  отразява директно на изборите, които вършат. Затова би трябвало наложително да осигурим отбрана от нездравословни реклами “, разяснява още той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР