Британското правителство планира да стартира преди лятото голям пакет стимулиращи

...
Британското правителство планира да стартира преди лятото голям пакет стимулиращи
Коментари Харесай

Великобритания стартира голям пакет икономически стимули преди лятото

Британското държавно управление възнамерява да започва преди лятото огромен пакет стимулиращи ограничения с акцент върху разкриването на работни места и инфраструктурни планове, които да оказват помощ за измъкването на стопанската система от коронавирусната рецесия, оповестява " Файненшъл таймс ".

В петък министърът на финансите Риши Сунак отхвърли да уточни дали ще изтегли напред своето бюджетно изказване, което следва да бъде направено през есента, с цел да посочи по какъв начин той ще се оправи с възходящия дълг на Обединеното кралство.

Правителството на премиера Борис Джонсън обаче беше определено през декември, откакто даде обещание да усъвършенства " скърцащата " инфраструктура на страната, като съгласно информация на " Файненшъл таймс " това ще съставлява централна част от програмата за възобновяване, дружно с ограничения за преквалификация на служащите.

" Опитваме се да идентифицираме плановете, които са подготвени за първа копка и желаеме да продължим с това ", оповестява финансово издание, цитирайки неназован министър.

В петък Риши Сунак съобщи, че работодателите, чиито бизнес пострада от прекъсването поради коронавирусната рецесия, ще би трябвало последователно да стартират да способстват за извънредно скъпата скица на държавното управление за субсидиране на заплатите, само че това ще стане едвам от август.

От март насам държавното управление изплаща 80% от заплатите на служащите, които краткотрайно са пуснати в насилствен отпуск и към този момент доближиха общо 8,4 милиона, с цел да се ограничи един по-силен растеж на безработицата.

Макар това да бъде приветствано от синдикатите и бизнес групите, към момента има опасения дали ще съумеят да се върнат доста от работните места в секторите, които се мъчат да отворят отначало, като да вземем за пример в хотелиерството, търговията на дребно и авиацията.

Според Сунак от август фирмите ще би трябвало да възобновят пенсионните и осигурителни заплащания, увеличавайки до 10% разноските за заплати през септември и до 20% през октомври.

Финансовият министър също по този начин разгласи, че от 1-ви юли ще бъде обещано началото на работа на ненапълно работно време - искане от страна на бизнесът, който се стреми последователно да възобнови активността си. Той удължи и многомилиардната стратегия за компенсиране на приходите на независимо заетите трудещи се.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР