Британското правителство отхвърли удължаването на процеса на Брекзит до 2021

...
Британското правителство отхвърли удължаването на процеса на Брекзит до 2021
Коментари Харесай

Лондон отхвърли идеята за удължаване на Брекзит през 2021

Британското държавно управление отхвърли удължаването на процеса на Брекзит до 2021 година на фона на апелите за отсрочване заради рецесията с ковид и задънената улица в комерсиалните договаряния, съобщи БГНЕС.
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън и кметът на Лондон Садик Кан са измежду тези, които приканват да се разшири след 31 декември.
 Барние заплаши да отстрани английските рибни артикули от пазара на Европейски Съюз Барние заплаши да отстрани английските рибни артикули от пазара на Европейски Съюз
Главният договарящ с Обединеното кралство Мишел Барние съобщи пред Европейския парламент, че Европейски Съюз ще ограничи достъпа на английските рибн...
От „ Даунинг Стрийт ”10 обявиха, че ще " проучат всеки маршрут " до договорка, само че времето " е в недостиг ".
Преговорите не престават в Брюксел, остават 10 дни, до момента в който Англия излезе от съблюдаване на разпоредбите на Европейски Съюз.
Обединеното кралство следва наредбите на Европейски Съюз, откогато напусна блока на 31 януари, само че този „ временен интервал “ изтича на 31 декември, когато Англия излиза от вътрешния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз.
Безизходицата в комерсиалните договаряния и проблемите на границите на Обединеното кралство заради рецесията с COVID-19 доведоха до нови апели към Обединеното кралство да преразгледат удължаването на преходния интервал, с цел да се даде повече време за договорка.
Говорителят на премиера обаче съобщи, че продължава да " изследва всякога към договорка, която е в сходство с нашите правила ".
 Сасоли: Екологичен потенциал би трябвало да предприеме дейности, без значение от резултата на Брекзит договарянията Сасоли: Екологичен потенциал би трябвало да предприеме дейности, без значение от резултата на Брекзит договарянията
Европейският парламент ще би трябвало да предприеме ограничения, без значение от резултата от Брекзит договарянията сред Европейския съюз и Обединен...
Той добави, че времето е " доста малко ".
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи, че разпространяването на нов вид на COVID-19 " изисква нашето 100% внимание " и допусна, че би било " недобросъвестно " да усложняваме проблемите на Обединеното кралство, като не се съгласяваме на комерсиална договорка.
Кметът на Лондон лейбъристът Садик Кан също прикани премиера да удължи периода, като съобщи: " С бързото разпространяване на вируса и възходящото натоварване на лечебните заведения единственото нещо, върху което страната би трябвало да се концентрира, е битката с вируса. "
Но водачът на лейбъристите Кейр Стармър отхвърли апелите за удължение на преходния интервал, заявявайки, че поради Брекзит няма да помогне на страната.
" Мисля, че би било надалеч по-добре държавното управление да реализира договорка, било през днешния ден, на следващия ден или сигурно идната седмица, " сподели той на събитие в Лондон.
 Барние: Все още е допустима комерсиална договорка с Англия Барние: Все още е допустима комерсиална договорка с Англия
Главният европейски Брекзит договарящ Мишел Барние съобщи в понеделник, че към момента е допустимо постигането на комерсиална договорка с Великоб...
Правителството от дълго време отхвърля каквото и да било удължение на процеса на Брекзит, настоявайки, че краят на преходния интервал е избран в закона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР