Британското правителство отхвърли опитите на Франция да привлече високо финансиране

...
Британското правителство отхвърли опитите на Франция да привлече високо финансиране
Коментари Харесай

Лондон отхвърли опитите на Париж да стане нов финансов център

Британското държавно управление отхвърли опитите на Франция да притегли високо финансиране към Париж след „ Брекзит ", като даде поръчка, че Лондон ще остане световен финансов център. Париж се състезава с конкурентни финансови центрове в Европа за работни места, които биха могли да се изнесат от Лондон заради излизането на Англия от Европейския съюз, осведоми " Франс прес ".

" Лондон е водещият международен финансов център с максимален пазарен дял за финансовите услуги в света. Ние сме решени да запазим конкурентоспособността на града и в бъдеще. Искаме финансовите услуги да продължат да процъфтяват тук и сме подготвени да помогнем на промишлеността да усили опциите си ", съобщи представител на държавното управление пред " Франс прес ".

Френският министър председател Едуард Филип в петък изложи редица ограничения, ориентирани към повишение на привлекателността на Париж. Сред тях е анулацията на проекта за разширение на настоящия 0.3% налог върху финансовите транзакции, унищожаване на най-високата група от налози върху прихода и задържането на бонуси от изчисляването на компенсацията за " рискови лица " като борсови медиатори.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР