Британското правителство обяви нов пакет от санкции срещу Русия заради

...
Британското правителство обяви нов пакет от санкции срещу Русия заради
Коментари Харесай

Великобритания наложи нови санкции срещу военната машина на Русия

Британското държавно управление разгласи нов пакет от наказания против Русия поради нашествието ѝ в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Външният министър Джеймс Клевърли съобщи, че новите наказания против организации, на които разчитат военните на съветския президент Владимир Путин, ще " ускорят икономическия напън върху Путин - ще подкопаят военната му машина, с цел да помогне на Украйна да победи ".

Пакетът от наказания ще засегне шест организации, предоставящи военно съоръжение като безпилотни самолети. Той е разгласен по време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски в Обединеното кралство.

Санкциите ще бъдат ориентирани и против осем лица и една организация, свързани с " финансови мрежи, които оказват помощ за поддържане на благосъстоянието и властта на кремълския хайлайф ", се споделя в изказване на държавното управление.

" Решен съм, в сходство с нашите закони, че Русия няма да има достъп до замразените от нас активи, до момента в който не приключи един път вечно заканите си за териториалния суверенитет и целостта на Украйна ", добави Клевърли.

Обединеното кралство е наложило наказания на над 1300 физически и юридически лица, откогато Путин отприщи нашествието си преди близо година. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР