Британското правителство изглежда е приело искането на Дъблин Северна Ирландия

...
Британското правителство изглежда е приело искането на Дъблин Северна Ирландия
Коментари Харесай

Гардиън: Великобритания е направила отстъпки за границата с Ирландия след Брекзит

Британското държавно управление наподобява е приело настояването на Дъблин Северна Ирландия да продължи да съблюдава европейските закони и регулации и след Брекзит, с цел да няма твърда граница сред Ейре и Северна Ирландия.

Според източници на " Гардиън " основният европейски договарящ за Брекзит Мишел Барние е обяснил пред евродепутати, че след дни на интензивни договаряния английският министър председател Тереза Мей се е съгласила, че Северна Ирландия ще бъде третирана като специфичен случай.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск също съобщи, че е обнадежден от напредъка по съглашението за Ирландия и че договорката за развода и правата на жителите се доближава.

Днес Тереза Мей е в Брюксел, където се среща както с Доналд Туск, по този начин и с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Мей се надява да бъде реализиран задоволителен прогрес по договарянията за правата на жителите, сумата за развода с Европейския съюз и границата със Северна Ирландия преди европейската среща на върха на 14 и 15 декември. Тогава европейските водачи могат да дадат зелена светлина с Лондон да стартират диалози за комерсиална договорка и бъдещите връзки със Съюза. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР