Британското правителство е уведомило германския канцлер Ангела Меркел да очаква ...

Британското правителство е уведомило германския канцлер Ангела Меркел да очаква

Мей предлага най-малко €20 млрд. за развода с ЕС

Британското държавно управление е уведомило немския канцлер Ангела Меркел да чака тази седмица министър председателят Тереза Мей да насочи предложение от минимум 20 милиарда евро за бюджета на Европейски Съюз по отношение на напускането на общността. Това написа авторитетното издание " Файненшъл таймс ".

Това е първият опит на Лондон да извърши европейските претенции за споразумяване на сметката за бракоразвод.

Оли Робинс, топ консултант по въпросите на Европейски Съюз на Мей, се е свързал с сътрудниците си от няколко европейски столици, с цел да ги увери, че в петъчната тирада на Мей във Флоренция ще бъде включено финансово предложение , разкриват източници, осведомени с полемиките.

Екипът на английския водач се надява предлагането да прекъсне тримесечната невъзможност на договарянията сред Лондон и Брюксел за Брекзит и да им разреши да се насочат към втора фаза на договарянията, които биха разкрили полемиките за бъдещите търговски връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Британски представители са загатнали, че Лондон ще увери, че нито една страна членка няма да се постанова да заплаща повече за бюджета на Европейски Съюз или да получава по-малко пари до 2020 година, когато завършва дълготрайният бюджетен срок. Очакваната дупка през тези две години след Брекзит би била минимум 20 милиарда евро, когато Брюксел изключи пари , които би трябвало да върне на Лондон.

Мей ще запознае кабинета си с речта във Флоренция в четвъртък.

Според медии Европейски Съюз упорства Англия да заплати минимум 60 милиарда евро.

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg