Британското правителство е притискано да издаде на гражданите на ЕС

...
Британското правителство е притискано да издаде на гражданите на ЕС
Коментари Харесай

Граждани на ЕС искат физическа карта като доказателство за легалния им престой на Острова

Британското държавно управление е притискано да издаде на жителите на Европейски Съюз физически документ, който да потвърждава, че имат право да останат в страната след Брекзит, написа " Гардиън ".

Изследване е открило, че 90% от жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство избират карта пред цифрово доказателство в този момент, с цел да покажат правата си в бъдеще пред работодатели, банки или хазяи.

Опасения от дискриминация, загуба на идентичност и продължаващата липса на доверие към английското държавно управление да подсигурява дълготрайни права се появиха като съществени терзания в изследването - най-голямото проучване, което обгръща жителите на Европейски Съюз, Европейската икономическа зона и швейцарски жители на Острова досега.

Изследването е извършено от Northumbria University и активистката група the3million.

Преди дни координаторът на Работната група за Брекзит към Европейския парламент Ги Верхофстат увери жителите на Европейски Съюз, че няма да бъдат автоматизирано депортирани, в случай че не подадат документи за установен статут.

Публикуваното през днешния ден проучване демонстрира, че 90% от интервюираните не са удовлетворени от неналичието на физически документ, с цел да показват правото си на престой в страната, откакто им е бил обезпечен установен статут или прелиминарен установен статут.

11% споделят, че към този момент са поискали доказателство за уседналия им статут, макар че това не се изисква от закона. Частни наемодатели предизвестяват, че наемателите могат да се изправят пред дискриминация поради неналичието на физически документ.

Много от респондентите приказват за позитивния опит от приложението за установен статут. Мнозинството считат, че процесът работи добре.

97,1% от 3171 интервюирани споделят, че са получили предстоящото решение за статута им.

От Министерството на вътрешните работи означават, че схемата работи и цифровото решение е по-добро от физическия документ, защото може да бъде загубен, откраднат, развален или да изтече. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР