Британското правителство е отворено за продажбата на Челси, но за

...
Британското правителство е отворено за продажбата на Челси, но за
Коментари Харесай

Правителството на Великобритания разясни ситуацията с евентуална продажба на Челси

Британското държавно управление е отворено за продажбата на Челси, само че с цел да се реализира това, ще му е нужен още един лиценз, сподели представител на премиера Борис Джонсън, откакто бяха наложени.

“Ще би трябвало спомагателен лиценз. Мисля, че е заслужено да кажем, че държавното управление е отворено за продажбата на клуба, само че сега ще се изисква различен лиценз и това води до спомагателен диалог с Министерството на финансите”, сподели той пред кореспонденти.

“Идеята е да се смекчи въздействието върху почитателите. Тези ограничения са предопределени да санкционират околните до Путин”, добави представителят.

Обединеното кралство замрази активите на седем съветски олигарси, измежду които са притежателят на Челси Роман Абрамович и основните изпълнителни шефове на Роснефт и Газпром, Игор Сечин и Алексей Милер, заяви през днешния ден английското държавно управление.

Руснаците са глобени поради връзките си с президента Владимир Путин. Англия прави оценка активите им на общо 15 милиарда лири стерлинги (близо 20 милиарда долара).

По-рано през днешния ден всички притежавани компании и парцели на Абрамович бяха запорирани, което направи възможната продажба на “сините” на процедура невъзможна. Клубът е получил спомагателен лиценз да продължи да се състезава както и до момента, само че няма да може да продава билети и артикули от маркетинговия бранш, нито да прави прехвърляния.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР