Британското правителство е готово да изплати 40 млрд. паунда (45.18

...
Британското правителство е готово да изплати 40 млрд. паунда (45.18
Коментари Харесай

Откупът за Брекзит ще е 45 млрд. евро, изчисли "Таймс"

Британското държавно управление е готово да изплати 40 милиарда паунда (45.18 милиарда евро) на Европейския съюз по поети финансови отговорности при излизането си от състава му, пресметна английският вестник " Таймс ", представен от ТАСС. Калкулацията е направено на база програмната тирада за Брекзит, която министър председателят Тереза Мей произнесе във Флоренция.

Откупът за Брекзита, както го кръстиха медиите на Острова, се състои от два съставния елемент. Единият от тях са доказаните от Мей във Флоренция отговорности на Лондон да направи вноските си в Европейски Съюз до приключването на настоящия бюджетен интервал, разчетен до 2020 г, които са за 20 милиарда паунда.

Вторият съставен елемент в примерно същия размер са други отговорности на Англия, които съгласно вестника ще бъдат разисквани настрана, като заплащанията по тях могат да бъдат разсрочени за доста години.

Преговорите сред Лондон и Брюксел за изискванията за " развода " започнаха на 19 юли т.г. и би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните ще имат половин година за ратификация на постигнатите договорености в националните парламенти. Четвъртият кръг от договарянията е плануван за 25 септември.

По-рано през днешния ден пристигна новината, че организация " Муудис " ( Moody`s) намалява оценката си за кредитния рейтинг на Англия малко след значима тирада на премиера Тереза Мей пред европейски водачи във Флоренция. Според експертите на организацията проектите на държавното управление да понижи задълженията задължение са дерайлирали и Брекзит ще повлияе тежко на стопанската система.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (70)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР