Британското посолство ни уведоми, че изискването за представяне на отрицателен

...
Британското посолство ни уведоми, че изискването за представяне на отрицателен
Коментари Харесай

От България в Англия и Шотландия – само с отрицателен тест за COVID-19 от 18-ти

Британското посолство ни уведоми, че условието за показване на негативен резултат от тест за ковид за всички влизащи в Англия и Шотландия жители, в това число и от България, е било отсрочено и влиза в действие от 4 часа (GMT) на 18 януари 2021 година Тестът би трябвало да е изработен в границите на 72 часа преди идването, като резултатът следва да бъде показан на британски, френски или испански език, осведомят от Министерството на външните работи на България.
За да бъде приет за годен за влизане в Англия и Шотландия, пробата би трябвало да е резултат от проучване по метода на полимеразна верижна реакция за доказване на Covid-19 (PCR) или по различен високо благонадежден метод с най-малко 97% специфика и 80% сензитивност за засичането на Covid-19.
Той може да бъде:
• тест за нуклеинова киселина, включващ тест за полимеразна верижна реакция (PCR) или производни технологии, в това число проби за изотермично увеличаване (LAMP);

• антигенен тест.

Документ за негативен резултат от тест ще бъде изискван при пътешестване с всички транспортни средства. При липса на подобен документ транспортните компании могат да откажат транспорта. Сертификатът следва да включва следната информация:
• имената на пасажера според документа за идентичност, с който пътува;
• дата на раждане или възраст;
• резултат от теста;
• датата, на която пробата е направен;
• данни за лабораторията, направила проучването (наименование и данни за контакт);
• наименованието на тестовото устройство.
Резултатът от теста може да бъде възложен отпечатан на хартия или посредством имейл или текстово известие, което можете да бъде показано на телефонния екран.
Дори и да разполагат с негативен тест, жителите ще би трябвало да се самоизолират за 10 дни, в случай че не идват от страна в така наречен „ коридори за пътешестване “ (България не попада в тях). Остава и условието пътуващите до Обединеното кралство авансово да попълнят електронен формуляр, в който да дават данни за контакт, пътен проект и адрес, на който ще прекарат 10-дневната карантина.
За пътуващите до Англия се резервира опцията за редуциране на карантината след негативен резултат от тест, изработен за лична сметка на 5-ия ден от самоизолирането.
Има стеснен брой изключения, при които не е нужно да се прави тест преди пътешестване до Англия и Шотландия, като информация за тях може да бъде открита на следните уеб сайтове:,.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР