Британското министерство на здравеопазването изпрати писма до повече от 65

...
Британското министерство на здравеопазването изпрати писма до повече от 65
Коментари Харесай

Великобритания вика 65 00 пенсионирани медици на фронтовата линия

Британското министерство на опазването на здравето изпрати писма до повече от 65 000 някогашни или пенсионирани лекари и медицински сестри с молба да се завърнат, с цел да оказват помощ в битката против ковид.

Ходът на здравното министерство последва обещанието на държавното управление да подсигурява, че всички лечебни заведения ще разполагат с задоволително защитно съоръжение и вентилатори.

В Шотландия насочиха молба към всички, които по някаква причина са напуснали опазването на здравето през последните три години, да премислят завръщането си.

Студентите по медицина, които са последна година, и тези, които се приготвят за медицински сестри, също са в проектите на държавното управление за даване на краткотрайна работа.

Англия може да обърне наклонността с разпространяването на новия ковид за 12 седмици, в случай че се съблюдават рекомендациите на управляващите за ограничение на контактите, съобщи министър председателят Борис Джонсън в четвъртък вечерта. Към вчерашния ден умрелите от ковид във Англия бяха 144 души, което е нарастване от 40 % за 24 часа. Броят на инфектираните е повишен с 643 души, или 25 % нарастване за последното денонощие, до общо 3269 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР