Британското министерство на отбраната съобщи в последната си сводка, че

...
Британското министерство на отбраната съобщи в последната си сводка, че
Коментари Харесай

Лондон: Русия вкарва във войната с Украйна 50-годишни танкове

Британското министерство на защитата заяви в последната си сводка, че Русия употребява остарели 50-годишни танкове в опита си да окупира територии в Южна Украйна.

По данни на разузнаването Русия е мобилизирала танкове от вида Т-62, оповестява БНР. Тези танкове са били въведени на въоръжение за първи път през 1961 година и тогава са били горделивост за руската войска. За този вид бойна техника обаче в този момент се счита, че е изключително уязвима за противотанкови оръжия и че този ход демонстрира, че Русия има дефицит от съвременна и боеспособна техника, показват от министерството на защитата.

В сводката се отбелязва също, че съветските сили не престават с опитите си да обкръжат Северодонецк и Лисичанск и неотдавна са завладяли няколко села североизточно от Попасна, само че украиската опозиция не разрешава определяне на цялостен надзор на Москва върху региона на Донбас.

Кореспондентката на " Скай нюз " в Северодонецк Алекс Крауфорд заяви тази заран, че ситуацията там е доста сериозно и наподобява просто въпрос на време рухването му в ръцете на съветските сили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР