Британското министерство на отбраната посвещава традиционния си сутрешен доклад на

...
Британското министерство на отбраната посвещава традиционния си сутрешен доклад на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руската армия и Вагнер контролират по-голямата част от Соледар

Британското министерство на защитата посвещава обичайния си утринен отчет на разбор на обстановката край Соледар , оповестява Руската работа на Би Би Си.

През последните четири дни съветските войски и наемниците на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " и евентуално управляват по-голямата част от града. Соледар се намира на 10 км северно от Бахмут, чието завладяване, явно, остава главната оперативна задача на Русия все още.

Атаката против Соледар е опит да се заобиколи Бахмут от север и да се нарушат украинските пътища за доставки. Част от боевете са за входовете на дългите 200 километра изоставени тунели на солни мини, които минават под региона. И двете страни се опасяват, че врагът може да ги употребява, с цел да проникне в тила.

Въпреки засиления напън върху Бахмут, Русия надали ще успее да обкръжи града скоро , защото украинските сили са открили постоянна отбранителна линия и управляват маршрутите за доставки, допускат от английската разведка.

Припомняме, че в се споделя, че украинските сили съумяват да удържат офанзивите на Русия в Донецка област, в това число в региона на Бахмут и Соледар.

Украинският публицист Юрий Бутусов съобщи, че до понеделник вечерта обстановката в Соледар е станала заплашителна за украинските военни . Според него съветските сили са достигнали позиция, от която могат да обстрелват автомагистралата, свързваща този град и неговия гарнизон с украинския гръб. " Това не е цялостно обграждане, само че естествените доставки по маршрута са невъзможни , това е сериозно за защитата ", сподели Бутусов.

Американският институт за проучване на войната (ISW), че съветските войски са се окопали в региона на Соледар и Бахмут. Няколко съветски военни блогъри написаха, че бойците на ЧВК " Вагнер " напредват " квартал след квартал " в Соледар и други значими обитаеми места североизточно от Бахмут, както и в границите на самия град Бахмут .

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че Украйна е съумяла да завоюва " в допълнение време и спомагателни сили " с помощта на издръжливостта на участниците в отбраната на Соледар. Руската войска, сподели той, " в този момент концентрира най-големите си старания върху Соледар ".

Говорителят на украинското министерство на защитата Анна Маляр сподели в понеделник, че врагът се е прегрупирал, разположил е " спомагателни щурмови елементи ", трансформирал е тактиката и е ".
 Рокада в съветското военно командване
Рокада в съветското военно командване

Сменен е началникът на сухопътните войски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР