Британското издание Autocar изчисли кои световни производители са престанали да

...
Британското издание Autocar изчисли кои световни производители са престанали да
Коментари Харесай

Европа се сбогува с дизеловите автомобили

Британското издание Autocar пресметна кои международни производители са престанали да продават дизелови версии на свои модели на европейския пазар. Мерките, подхванати от другите държавни управления, към този момент дават резултати и това си проличава от дейностите на по-голяма част от фирмите.

Например, Fiat обнови своя стилен ван 500X, като размени дизела с 3-цилиндров мотор. Това е част от тактиката на концерна FCA, която планува цялостен отвод от тежкото гориво през 2022 година Изключение прави комерсиалната техника, написа " Аутомедия ".

Новото потомство на Honda CR-V на собствен ред за първи път ще се предлага със 7 места и с хибридно задвижване, и както наподобява - в никакъв случай повече няма да получи дизелови версии. Друга японска компания - Mitsubishi, също залага на хибридите, а от гамата отпадат дизеловите ASX и Outlander.

При Toyota ситуацията е сходно - дизелите остават единствено за огромните всъдеходи, до момента в който завърналият се на европейския пазар седан Camry, както Verso и RAV 4, ще се оферират единствено в бензинови и хибридни версии. Subaru също се отхвърли от дизелите, а Suzuki стопира продажбите на Vitara и SX4 с добавка DDiS към имената. И тук трендът е явен.

Производителят на спортни коли Porsche също разгласи, че се отхвърля от дизеловите разновидности на кросоувърите Macan и Panamera, до момента в който за новия Cayenne версия с такова гориво не се планува въобще. Затова пък хибридните на немската марка се продават чудесно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР