Британско проучване установи, че хората консумират 100 хил. допълнителни калории

...
Британско проучване установи, че хората консумират 100 хил. допълнителни калории
Коментари Харесай

Храните, които не бива да хапвате, докато сте на работа

Британско изследване откри, че хората употребяват 100 хиляди спомагателни калории в службата.
По този мотив локални специалисти, представени от в. "Дейли остарял ", поучават кои храни и питиета да заобикаляме на работното място, в случай че не желаеме да дебелеем:
Бисквити
Ако в службата ви има буркан за бисквити, се пазете от него непременно. Препоръчително е да се въздържате и от общително приготвените от сътрудници домашни сладки, защото рядко можете да се задоволите единствено с една. Те съдържат растителни мазнини, захар и бяло брашно, които могат да доведат до струпване на непотребни килограми.
Кафе с мляко
Ако сте от вида хора "две кафета дневно ", би трябвало да знаете, че една чашка ободрителна напитка с добавено мляко може да съдържа сред 80 и 100 калории. Експертите предлагат горчивото кафе, усетът на което постоянно се "омекотява " с мляко, да бъде сменено с билков чай.
Шоколад
Шоколадовите блокчета може и да са изкусителни, само че нормално съдържат калории, равняващи нацяло хранене. Ако не можете без обичаното си лакомство, дръжте на бюрото в службата черен шоколад с допустимо най-високо наличие на какао за случаите, когато доста ви се хапва сладко.
Ядки и сушени плодове
Всеизвестен факт е, че шепа ядки и сушени плодове обезпечава редица изгоди за здравето. С тях обаче не трябва да се прекалява - ядките са с високо наличие на мазнини, а в процеса на обработка на сушените плодове постоянно се прибавя захар
Торта
Рождените дни в офиса постоянно вървят с торта. Експертите обаче припомнят, че единствено едно парче от сладкиша може да съдържа сред 300 и 400 калории - еквивалент на купичка паста или порция пиле с ориз и зеленчуци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР