Британският заместник министър-председател Доминик Рааб отхвърли идеята, че премиерът Борис

...
Британският заместник министър-председател Доминик Рааб отхвърли идеята, че премиерът Борис
Коментари Харесай

Борис Джонсън едва ли ще се изправи пред вот на доверие заради Партигейт

Британският заместител министър-председател Доминик Рааб отхвърли концепцията, че министър председателят Борис Джонсън може да бъде изправен пред избор на доверие още идната седмица, оповестява в. " Индипендънт ".

По негови думи настроението по върховете на държавното управление е положително макар възходящия брой

Изявлението на Рааб пристигна, откакто съветника по нравственос на Джонсън съобщи, че има " законни " въпроси за това дали министър председателят е нарушил министерския кодекс, откакто е по време на локдауна поради COVID-19.
 Разследването по английския
Разследването по английския " Партигейт " завърши със 126 санкции

Борис Джонсън не е получил съобщение за друга санкция

Лорд Гайд уточни, че държанието на министър-председателя във връзка с така наречен " Партигейт " рискува да остави концепцията за министерския кодекс отворена за " насмешка " и заплаши косвено да напусне, в случай че министър председателят съобщи, че няма право да дава отговор.

Той също по този начин сложи под въпрос готовността на премиера да " поеме отговорност за личното си държание " по отношение на министерските правила.

От своя страна Джонсън продължава да упорства, че не е нарушил кодекса.
 Борис Джонсън пое цялостна отговорност за празненствата на Даунинг стрийт
Борис Джонсън пое цялостна отговорност за празненствата на Даунинг стрийт

Премиерът беше санкциониран поради " Партигейт "

Джонсън се сблъска с редица апели от опозицията и от личната си партия да подаде оставка поради така наречен скандал " Партигейт ", откакто вътрешно следствие откри, че той и негови чиновниците са се наслаждавали на купони с алкохол в нарушаване на строгите ограничаващи ограничения, постановени от английското държавно управление.

Първоначално министър председателят отхвърли да е имало незаконни празненства и увери, че всички правила са спазени. Впоследствие обаче той само че отхвърли да подаде оставка, заявявайки, че умишлено не е направил каквито и да било нарушавания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР