Британският заместник-министър на отбраната Тобиас Елууд намекна, че премиерът Тереза

...
Британският заместник-министър на отбраната Тобиас Елууд намекна, че премиерът Тереза
Коментари Харесай

Мей може да предложи отлагане на Брекзит

Британският заместник-министър на защитата Тобиас Елууд загатна, че министър председателят Тереза Мей може да предложи отсрочване на Брекзит и удостовери, че в случай че не го направи, той е " изкушен " да гласоподава за отсрочване напускането на Европейски Съюз , написа " Гардиън ".

" Не подкрепям концепцията, че се насочваме към без съглашение ", сподели той пред радио Би Би Си.
 Мей: Последният избор по договорката за Брекзит ще е до 12 март
Мей: Последният избор по договорката за Брекзит ще е до 12 март

Излизането от Европейски Съюз със договорка и в точния момент към момента е допустимо, уверена е тя

През уикенда трима английски министри желаеха от премиера да спре да употребява опасността от Брекзит без съглашение като тактичност на договарянията.

В сряда в английския парламент ще бъде импортирана корекция, която ще изиска от Мей да отсрочи Брекзит, в случай че не ратифицира съглашението с Европейски Съюз до 13 март.

Очаква се Мей да приказва пред Камарата на общините за Брекзит във вторник след диалозите си с евролидерите в Египет.

Запитан дали министър председателят ще разгласи отсрочване на Брекзит, Елууд съобщи: " Трябва да изчакате и да чуете какво ще каже, когато се върне ".

Попитан да обясни дали има информация, че държавното управление ще разгласи отсрочване излизането от Европейски Съюз, министърът отговори: " Такова нещо не знам. Обнадежден съм, че това ще се случи , тъй като не е в безстопанствен интерес да се види по какъв начин без съглашение се визира Англия по метода, за който приказваме ".
 Тереза Мей да си върви до май, желаят английски министри
Тереза Мей да си върви до май, желаят английски министри

Мей би трябвало да се отдръпна след локалните избори през май

На въпрос дали ще поддържа поправката, Тобиас Елууд означи, че е " изкушен " , само че добави, че " доста неща ще се случат " преди вота.

Междувременно стана ясно, че Тереза Мей е провела среща с немския канцлер Ангела Меркел в Египет тази заран, където се организира срещата на върха ЕС-Арабската лига. Мей е имала " добра, другарска " 45-минутна среща с Меркел. Те са разискали Брекзит и английския парламент, както и Сирия, разгласи представител на английското държавно управление, представен от Press Association.

По въпроса за вероятно отсрочване на Брекзит, Мей повторила, че Англия желае да напусне Европейски Съюз със съглашение по проект на 29 март , съгласно източника.
 Корбин не изключва втори референдум за Брекзит
Корбин не изключва втори референдум за Брекзит

В момента в партията разискват дали да бъде проведено ново национално допитване

Те разискаха Брекзит, те разискаха английския парламент, нещата, които се случиха в Народното събрание на Англия, нещата, които се случиха тази седмица. Те разискаха и външнополитически въпроси, изясни представителят.

Мей се срещна и с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР