Британският заместник-министър на отбраната Джеймс Хепи ще напусне поста си

...
Британският заместник-министър на отбраната Джеймс Хепи ще напусне поста си
Коментари Харесай

Британски политик напуска властта заради отказа на кабинета да увеличи парите за отбрана

Британският заместник-министър на защитата Джеймс Хепи ще напусне поста си в края на март заради нежеланието на държавното управление да усили военните разноски, оповестява вестник The Times, като се базира на свои източници.

Според информация на изданието, Хипи официално ще напусне поста си по фамилни аргументи, само че в реалност е смутен, че кабинетът, ръководен от премиера Риши Сунак, няма да усили разноските за защита. Очаква се Хипи, който е служил в Ирак, Афганистан и Северна Ирландия, да дава отговор на въпроси за финален път в Камарата на общините (долната камара) на английския парламент на 18 март.

Той също по този начин няма да бъде избран отново в Камарата на общините на идващите общи избори, които се чака да се проведат през октомври или ноември. Във Англия министър-председателят, министрите и техните заместници са и парламентаристи. Хипи беше определена за народен представител през 2015 година в изборния регион Уелс в югозападна Англия. От 2019 година е заместник-министър на защитата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР