Британският вестникТаймс е посветил специален материал за един от тримата

...
Британският вестникТаймс е посветил специален материал за един от тримата
Коментари Харесай

BBC: Откриха оборудване за фалшиви паспорти и шофьорски книжки в щаб квартирата на Орлин Русев

Британският вестник ”Таймс ” е посветил специфичен материал за един от тримата българи, обвинени, че са шпионирали в интерес на Русия.

Става въпрос за 45-годишния Орлин Русев, който е считан за лидер на групата. В обявата си от " Таймс " показват, че занемарена къща за посетители в " Грейт Ярмут " е била употребена от Русев за щаб квартира.

Той е именуван от публицистите " съветския сътрудник 007 ", като показват, че в един от неговите имейли били включени числата 007.

В " Таймс " пишат, че занемарената къща на Орлин Русев е била обискирана от английската полиция за битка с тероризма. Сградата се водела тризвезден хотел " Хейди ".

В нея служителите на реда разкрили съоръжение за правене на подправени документи за идентичност - включително паспорти и шофьорски книжки. Полицаите считат, че точно Орлин Русев, който бил специалист по радиоелектронно разузнаване, е водел шпионската интервенция.

" Таймс " и " Дейли мейл " оповестяват, че хотелът не е благосъстоятелност на Орлин Русев, а на 47-годишната Ирина Първанова, българска бизнесдама, която го е купила за 220 000 паунда през септември 2021 година.

Ето по какъв начин обвинените в шпионаж българи си осигурявали контакти и прикритие

На адреса, на който е записана къщата за посетители, има още седем компании. Според фирмения указател във Англия хотелът е седалище на главния бизнес на Първанова, а точно разнообразни действия, свързани със здравето на индивида.

Преди този адрес Първанова е имала различен адрес, на който е била записана компанията й. Става въпрос за лондонския квартал " Мейнфеър ", където компанията й е била снабдител на прецизни ИТ-услуги за медицината, роботиката и ИТ-индустрията.

" Дейли мейл " цитира локални поданици, които споделят, че от месеци не са виждали някой да влиза или излиза от къщата. Вчера БиБиСи разгласи новината, че през февруари Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са били задържани по обвиняване за шпионаж в Русия заедно с други двама, които обаче са били пуснати под гаранция.

Както стана известно и тримата задържани са били ръководители на СИК в Лондон. Свързани са с политически партии в България. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР