Британският вътрешен министър Саджид Джавид заяви в интервю за в.

...
Британският вътрешен министър Саджид Джавид заяви в интервю за в.
Коментари Харесай

Британският вътрешен министър разказа как е станал жертва на уличен обир

Британският вътрешен министър Саджид Джавид съобщи в изявление за в. " Сън " през днешния ден, че преди няколко месеца е станал жертва на обирджии с мотопед, коитоуспели да откраднат мобилния му телефон, и се закани да вкара промени в полицейските правила за справяне с възходящия проблем, съобщи Ройтерс.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
Обирите с мотопед, при които нарушителите атакуват изведнъж пешеходци и сграбчват чантите или телефоните им, зачестиха в Лондон и привлякоха национално внимание. Случаят с Джавид е станал преди назначението му за министър.

" Случи се за момент. Бях застанал пред гара Юстън и си извадих телефона, с цел да повикам такси. Беше напълно нов. Докато схвана какво става, всичко свърши. Те профучаха край мен, сграбчиха го и си отпътуваха ", описа Джавид.

Министърът желае да промени разпоредбите, които не разрешават на служителите на реда да преследват обвинени на мотопеди, в случай че не носят каски. " Това е смешно. Полицията би трябвало да има опция да си прави работата. Ако някой извърши закононарушение и служители на реда желаят да го подгонят, би трябвало да имат доста по-голяма независимост да го създадат ", изясни министърът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР