Британският вътрешен министър Прити Пател иска да въведе нова схема,

...
Британският вътрешен министър Прити Пател иска да въведе нова схема,
Коментари Харесай

Великобритания облекчава правилата за прием на бежанци от Украйна?

Британският вътрешен министър Прити Пател желае да вкара нова скица, която да разреши на повече бежанци, бягащи от спора в Украйна, да дойдат във Англия, оповестява " Ройтерс ".

След началото на съветската инвазия голям брой украинци се стекоха в Полша, Румъния, Словакия и други страни.

По данни на Организацията на обединените народи н пъкъл 1,5 милиона души са напуснали Украйна в най-бързо възходящата бежанска рецесия в Европа след Втората международна война.

Въпреки че Англия към този момент разгласи визови схеми за украинците, които имат семейство в страната или покровител, държавното управление беше подложено на критика от опозицията, че не прави задоволително, с цел да им помогне спрямо европейските си съседи.
 Над 1 млн. са към този момент бежанците от Украйна
Над 1 млн. са към този момент бежанците от Украйна

Повече от 2 % от популацията на Украйна е било насила да напусне страната за по-малко от седмица

След като предходната седмица Пател посети полската граница, в този момент тя уточни, че изследва правните благоприятни условия за основаване на филантропичен маршрут. По нейни думи това значи, че всеки, който бяга от спора в Украйна, ще има право да пристигна в Обединеното кралство, даже да няма никакви връзки със страната.

Европейският съюз се съгласи да даде краткотрайно право на престояване на украински бежанци и да им даде достъп до претовареност, обществени помощи и жилища за интервал до три години.

Вчера Франция и Англия влязоха в дипломатически спор във връзка на третирането на украинските бежанци, струпани на френското пристанище Кале и искащи да преминат през Ламанша.
 Англия обмисля да настанява украински бежанци в парцели на съветски олигарси
Англия обмисля да настанява украински бежанци в парцели на съветски олигарси

Лондон ще изземе парцелите им, в случай че има правто съображение за това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР