Британският вариант на коронавируса, който в момента върлува в страната,

...
Британският вариант на коронавируса, който в момента върлува в страната,
Коментари Харесай

Д-р Радка Масларска: Британският вариант на коронавируса води до по-голямо заразяване на децата

Британският вид на ковид, който сега върлува в страната, води до по-голямо заразяване на децата, уточни доктор Радка Масларска, шеф на отделението по Неонатология в болница " Токуда ".

" Европейската организация за инфекциозните болести открива, че от 30% до 70 % е по-голямо количеството на вируса в носоглътката на децата и дава опция по този метод те да популяризират болестта и да се заразяват по-често ", изясни тя пред.

По думите й 42% от децата се заразяват в фамилна среда, 8% на огромни тържества и рождени дни и единствено 3% в детските градини.

Докато при предишния вариант от Ухан едно болно дете заразяваше от едно до три деца, в този момент този % е доста по-голям, означи лекарят.

Тя посочи, че както и при възрастните, по този начин и децата с хронични болести са по-уязвимата група и това са децата, които постоянно се постанова да бъдат приети в болница. " Това са децата с хронични болести на белия дроб, с бронхиална астма, с бъбречна непълнота, надоносените бебета и новородените деца ", сподели доктор Масларска.

" При новородените COVID-19 протича без признаци при 95%, само че един дребен % от тях са застрашени с неприятен толеранс към храненето, невиреене и това продължава доста дълго време след болестта - до два три месеца. В острия стадии се постанова хоспитализация ", изясни тя.

По думите й при английския вид на ковид от ден на ден деца имат зараза на дихателната система, развиват и пневмония.

" Това е един доста дребен % - единствено 0, 16% от децата са в сериозно положение. Повечето от тях са или без признаци, или с леки признаци, които могат да бъдат овладени в домашни условия ", съобщи доктор Масларска.

Според нея е в реда на нещата е да бъдат утвърдени имунизациите и при децата, само че те би трябвало да минат през доста непоколебим надзор за сигурност и резултатност, а това изисква време.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР