Британският вариант на коронавируса изглежда не причинява толкова тежък COVID-19,

...
Британският вариант на коронавируса изглежда не причинява толкова тежък COVID-19,
Коментари Харесай

Британският щам на коронавируса се разпространява по-бързо от останалите варианти

Британският вид на ковид наподобява не предизвиква толкоз тежък COVID-19, каквито са опасенията. Това демонстрират две нови проучвания, оповестени в английското здравно списание Lancet.

Вариантът, разпознат първо във Англия в края на предходната година, е мощно инфектиран. Смята се, че той е измежду главните аргументи за новата епидемиологична вълна в редица страни през последните седмици.

Има и опасения, че английският вид, който към този момент е най-разпространеният в Съединени американски щати, води до по-тежко боледуване от COVID-19.

Първото проучване анализирало група от 496 пациенти, признати в английски лечебни заведения през ноември и декември. Авторите не разкрили разлика при риска от тежко боледуване и гибел при тези, инфектирани с английския вид на ковид, и останалите.

Второто проучване открило, че имунизациите против COVID-19 евентуално са ефикасни и против английския вид. То не отчело по-голям брой инфектирани с английския вид след имунизиране, в сравнение с с други разновидности на ковид.

Според английски учени този вид е с сред 40 и 70 % по-заразен от доминиралите преди този момент разновидности. Двете проучвания удостоверяват този извод. Според второто английският вид е с 35 % по-заразен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР