Британският външен министър Лиз Тръс изпреварва с 22 процентни пункта

...
Британският външен министър Лиз Тръс изпреварва с 22 процентни пункта
Коментари Харесай

Тръс води пред Сунак с 22% в ново проучване

Британският външен министър Лиз Тръс изпреварва с 22 процентни пункта противника си Риши Сунак в конкуренцията за идващия водач на консерваторите и министър-председател на страната.

Това демонстрираха в събота резултатите от изследване на Opinium Research, извършено измежду членове на Консервативната партия, заяви " Ройтерс ".

Така, тя още веднъж е любимец в изследване.

Сред извадка от 450 партийни членове, които към този момент са решили по какъв начин ще гласоподават на настоящите избори за водачество, Тръс получава 61%, а някогашният финансов министър Сунак - 39 %.

Приблизително 200 000 членове на ръководещите консерватори гласоподават за заместител на премиера Борис Джонсън , който след поредност от кавги през юли се отдръпна.
 YouGov: Тръс води пред Сунак с 62% против 38%
YouGov: Тръс води пред Сунак с 62% против 38%

Месец и половина преди вота

Гласуването за водачество се организира посредством гласоподаване по пощата, като спечелилият би трябвало да бъде разгласен на 5 септември.

Анкетата е извършена сред 8 август и 12 август.

Проучването демонстрира, че първите три аргументи за поддръжката на Тръс са злост към Сунак , чувството, че тя е по-надеждна и че е останала лоялна към Джонсън. Оставката на Сунак провокира и рухването от власт на Джонсън.

Поддръжниците на Сунак споделиха, че той е по-добър в стопанската система и е най-компетентният или образован от двамата претенденти.

Наблюдава се също по този начин " носталгия по Джонсън " измежду членовете на партията - 63% от запитаните избират Джонсън да остане отпред , вместо Тръс да поеме ръководството. Предпочитанието за Джонсън пред Сунак е още по-силно - 68%.
 Икономиката в рецесия разискаха на спор Тръс и Сунак
Икономиката в рецесия разискаха на спор Тръс и Сунак

Според Сунак, обещаваната от Тръс помощ за битовите сметки е рисков популизъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР